Af - 03/03-15 21:33

Misundelse på Facebook kan gøre dig deprimeretMisundelse på Facebook kan gøre dig deprimeret

Hvis du mere bruger Facebook til at følge dine venners liv, kan det få negative konsekvenser, viser ny amerikansk undersøgelse.

storybild

For meget overvågning af ens venners liv på Facebook kan lede til depressions-symptomer, viser nyt studie. (Billede: Polfoto/AP)

Vi kender det allesammen , når vi logger på Facebook. Billederne og statusopdateringerne fra vores venner, der får deres liv til at fremstå åh så perfekte og giver os en stikkende følelse af misundelse.

Over grænsen? Mand praler af hundedrab på Facebook
Over grænsen? Mand praler af hundedrab på Facebook

Forskere på Missouri University er nu nået frem til, at det kan føre til depression, hvis man netop har en tendens til at blive misundelig på sine Facebook-venner.

- Hvis man bruger Facebook til at se, hvordan en bekendt klarer sig økonomisk, eller hvor glad en gammel ven er i sit forhold - ting, der skaber misundelse blandt brugere- så kan brugen af Facebook lede til depressions-følelser, siger Margaret Duffy, der professor i strategisk kommunikation på Missouri University.

Facebook giver dig fuld kontrol: Hvem er du?
Facebook giver dig fuld kontrol: Hvem er du?

Overvågning er skidt
Sammen med en række kolleger undersøgte Margaret Duffy 700 unge universitets-studerendes Facebook-brug og fandt frem til, at dem, der overvåger deres venners liv og sammenligner det med deres eget, oplevede depressions-symptomer.

- Det er især statusopdateringer omkring dyre ferier, et nyt hjem, en ny bil eller lykkelige forhold, der kan fremprovokere følelsen af misundelse blandt overvågnings-brugerne og få dem til at opleve symptomer på depression, lyder det fra professoren.

Facebook vil forhindre selvmord med ny funktion
Facebook vil forhindre selvmord med ny funktion

De personer, der alene brugte det sociale medie til at bevare kontakten med deres venner, oplevede til gengæld ingen negative effekter, viste undersøgelsen.

- Facebook kan være en positiv ressource for mange mange mennesker, men hvis man anvender det til at sammenligne, hvad man selv har opnået, med andre, kan det have en negativ effekt. Det er vigtigt, at Facebook-brugere er opmærksomme på den risiko, så de kan undgå den form for adfærd, siger Maragret Duffy.

LÆS OGSÅ: Småpiger: Man bliver meget ked af det, når man bliver kaldt en luder på Facebook

LÆS OGSÅ: Uhyggelig shawarma-advarsel går viralt: Her er sandheden

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Fire år efter et af de største...
bt.dk
Hamilton peger på sine rivaler: Tre...
bt.dk
Kvinde fik 60.000 kroner for at stige...
bt.dk
Kasper skrev sin første klumme i BT:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx