Af - 25/09-15 16:07; Opdateret: 25/09-15 16:19

TV: Advarsel - Sådan kan simpelt trick forbigå låsen på din iPhoneTV: Advarsel - Sådan kan simpelt trick forbigå låsen på din iPhone

Heldigvis er det let at beskytte sig imod.

En fejl i det nye styresystem til iPhone lader folk gå ombord i dine billeder og kontakter, selv om din iPhone er låst.

Det skriver britiske Independent.

Ved hjælp af stemmestyringen Siri er det let for snagende at få adgang til iPhones med det nye styresystem til Apple-produkter, iOS 9. Tricket omgår både fingeraftrykslæseren og pinkoden.

Anmeldere: Her er dommen over den nye iPhone
Anmeldere: Her er dommen over den nye iPhone

Eventuelle hackere kan provokere iPhonen til at true med at lukke brugeren helt ude. Det sker ved at trykke en forkert kode på skærmen med tastaturet gentagne gange. Derefter åbner man Siri og beder stemmestyringen om at åbne ur-appen for en.

Herfra er det mulighed for at komme ind på selve telefonen ved lidt spidsfindighed og altså få adgang til både billeder og kontaktpersoner.

Se det demonstreret i den spanske video ovenfor. Der bliver ikke talt i den, så ingen sprogkundskaber er nødvendige.

Svagheden i låseskærmen bliver i videoen vist af José Rodriguez, der har fundet flere slags lignende fejl i tidligere styresystemer til apparater fra Apple.

Nyt styresystem til iPhone: Her er ekspertens dom
Nyt styresystem til iPhone: Her er ekspertens dom

Heldigvis er det et hul i sikkerheden, der er let at lappe.

Man behøver blot at trykke sig en tur forbi 'Indstillinger', vælge Touch ID-menuen - og så ellers slå Siri fra, når telefonen er låst.

En anden løsning kan være at vælge en såkaldt alfanumerisk kode. Her skal man bruge bogstaver i stedet for standardindstillingen med enten fire eller seks cifre.

Din iPhone er lige blevet meget klogere – se bare her
Din iPhone er lige blevet meget klogere – se bare her

Sikkerhedsproblemet er endnu ikke blevet bragt i orden i den nyeste opdatering af Apple-styresystemet, der blev rullet ud i denne uge. Det er version 9.0.1.

Tidligere har der været fundet lignende måder at omgå låseskærmen i tidligere versioner af styresystemet. Siden låseskærmen er iPhonens primære forsvar imod uvelkomne gæster, så er den også det største mål for hackere og andre interesserede, der prøver at finde svagheder hos Apples produkter.

LÆS OGSÅ: 5 grunde til at du IKKE skal jailbreake din iPhone

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx