Af - 03/05-17 16:19

Bilmærke blokerer for mobilsignal for at undgå ulykkerBilmærke blokerer for mobilsignal for at undgå ulykker

Er det en god idé.

storybild

Modefoto (Billede: Scanpix/Shutterstock)

Det japanske bilmærke Nissan forsøger sig med en ny teknik, der skal spærre indkomne signaler til mobiltelefonen. Tanken er, at chaufføren ikke bliver distraheret af opkald eller notifikationer.

Det skriver britiske Telegraph.

Øjnene på vejen. Det er umiddelbart en af de første ting, man lærer, når kørekortet skal i hus. Alligevel er det ofte en smartphone, der løber med førerens opmærksomhed, når der tikker en besked ind på Facebook, et ønske til huskesedlen i supermarkedet eller at man simpelthen ikke kan holde fingrene fra de sociale medier under kørslen.

Ny metode kan blive guld værd for glemsomme iPhone-ejere
Ny metode kan blive guld værd for glemsomme iPhone-ejere

Bilproducenten Nissan vil nu forsøge sig med at cutte forbindelsen til omverden igennem telefonen. Det gør man i nye modeller af bilmærkets Juke-model, hvor bilingeniørerne vil installere en boks, hvor man kan placere telefonen. På den måde kan man koncentrere sig om at køre bil, når man kører bil.

Tiltaget, der hedder Signal Shield, går imod trenden, der ellers i de seneste år har gjort alt for at koble bil og telefon sammen. Det vil dog stadig være muligt at høre musik fra sin mobiltelefon ved hjælp af et kabel.

Bliv klar til at få dankort på mobilen
Bliv klar til at få dankort på mobilen


Teknikken bag signalboksen er langtfra ny. Signal Shield-boksen bygger på en opfindelse fra 1830'erne, der hedder et Faraday-bur. Her danner for eksempel tråd og ledninger et system med en elektrisk ledende overflade, der holder elektromagnetiske signaler ude.

Nokia 3310 gør comeback: Så lidt kommer den til at koste
Nokia 3310 gør comeback: Så lidt kommer den til at koste

I første omgang er signalboksen en prototype, og det vides ikke i hvor stort et omfang den bliver fast inventar i Nissans modeller.LÆS OGSÅ: Mand mister livet i biluheld, efter han gjorde det forbudte med sin mobiltelefon

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Efter tre måneders pause: Viktor...
bt.dk
Wenger: Ikke min beslutning at stoppe...
bt.dk
Hvorfor dræbte han 10 uskyldige med...
bt.dk
Stor fitnesskæde lukker flere centre
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx