Af - 01/12-16 12:56

Så mange har en ven på Facebook, de gerne vil slette men ikke tørSå mange har en ven på Facebook, de gerne vil slette men ikke tør

Ny undersøgelse viser, at flere unge er konfliktsky, når det kommer til at slette nogle bestemte venner på Facebook. Men det er heller ikke uden konsekvenser at forblive venner.

Bildstrecke im Grossformat »

23 grunde til at Facebook er det SKØRESTE sted i verden.

Nogle har flere 1.000, andre har omkring 200, mens nogle kun har 50. Det er virkelig forskelligt, hvor mange, vi er venner med på Facebook, men ens for hver fjerde unge dansker er, at vi er venner med for mange.

Hver fjerde ung mellem 18-29 år siger nemlig i en ny undersøgelse, at de har en eller flere venner på Facebook, som de helst ville 'unfriende', men de tør ikke af frygt for konsekvenserne.

- Jeg synes, det er et meget godt eksempel på, at det vi kender fra den virkelige verden, flytter med online. Det er akavet at sige til en ven, at nu skal man ikke være venner mere, og det er det samme, du gør, når du sletter folk fra Facebook, siger Thomas Bigum.

Han er ekspert i sociale medier og underviser i online marketing hos Bigum&Co.

Søren Schultz, der er ekstern lektor på Copenhagen Business School i digital kommunikation er enig i, at det sender stærke signaler, når man sletter folk fra vennelisten på Facebook:

Det er en VIRKELIG aktiv handling at slette folk fra Facebook. Det er lettere IKKE at slette dem. Jeg forstår godt, at de unge er nervøse for konsekvenserne ved at slette en ven, for det er virkelig et statement, når man sletter folk, og det er en kilde til skænderi.
Det siger lektoren, der også har skrevet en bog om digitale indfødte.

Ny funktion hjælper dig med at finde gratis WiFi
Ny funktion hjælper dig med at finde gratis WiFi

Men selvom det er lettest at forblive venner på Facebook, så er dén beslutning heller ikke uden konsekvenser.

- Problemerne ved ikke at slette folk er, at du er Facebook-venner med folk, du efterhånden ikke kender, eller som du ikke kan lide. Når du poster noget på Facebook, kan du derfor risikere at kommunikere til de forkerte, siger han.

Facebook vil skabe 500 job i nyt hovedkvarter i London
Facebook vil skabe 500 job i nyt hovedkvarter i London

Han har hørt om mange eksempler på unge, der har skrevet intime ting eller delt private billeder på Facebook, som er endt med at komme i hænderne på de forkerte Facebook-venner.

Men Facebook giver mange muligheder for, at du kan bestemme, hvem af dine Facebook-venner, der må se, hvad du deler på din profil. Men de muligheder nytter ifølge Søren Schultz ikke noget.

- Unge benytter sig ikke af dem. Når man poster noget på Facebook, gør man det rimelig hurtigt. Det er de færreste, der reflekterer over, hvem af deres venner, der kan se deres opslag, siger Søren Schultz.

LÆS OGSÅ: Facebook overvejer advarselsmærke på tvivlsomme nyheder

LÆS OGSÅ: Facebook stopper visse raceopdelte reklamer

LÆS OGSÅ: Snart kan du finde dit næste job på Facebook

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tre mænd uden for livsfare efter...
bt.dk
Morten måtte droppe studiet for at...
bt.dk
Politiet beder om hjælp: Har du set...
bt.dk
Morten bruger 5.700 kroner for meget...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx