Af - 23/01-17 17:21

ENDELIG: Snart kan rødhårede få deres egne emojisENDELIG: Snart kan rødhårede få deres egne emojis

Tusinder af rødhårede verden over savner deres egen emoji. Nu kan den være på vej.

storybild

Emojipedias bud på, hvordan rødhårede emojis kan se ud. (Billede: Emojipedia)

Der findes efterhånden emojis for alting, og ofte behøver man ikke engang bruge et eneste ord, når man kommunikerer med sine venner på sociale medier.

Der er desuden også emojis, der repræsenterer de fleste racer, hudfarver og hårfarver - men der er en helt bestemt gruppe mennesker, der længe har følt sig snydt: de rødhårede. Sådan en emoji findes der nemlig ikke.

Pas på! Disse tre tegn i en SMS kan fryse din iPhone
Pas på! Disse tre tegn i en SMS kan fryse din iPhone

Det har fået mere end 20.000 mennesker til at sætte deres navn på en online-underskriftindsamling, der har til formål at få implementeret ‘ginger-emojien’ i alverdens smartphones - og nu er der godt nyt til dem.

Unicode - organisationen, der står for udvikling og administrering af nye emojis - har således netop publiceret et dokument, der beskriver, hvordan de rødhårede emojis rent teknisk kan implementeres i systemet. For det er nemlig ikke så ligetil, som man umiddelbart skulle tro.

Det betyder disse 10  emojis i virkeligheden
Det betyder disse 10 emojis i virkeligheden

- Der har længe været efterspørgsel på emojier, der repræsenterer rødt hår, men det har vist sig at være en udfordring at imødekomme grundet et antal konkurrerende muligheder, skriver Jeremy Burge, der er i underudvalget for emojis hos Unicode.

Her opstiller han en række muligheder for, hvordan de rødhårede emojis kan blive en realitet - og det er et ‘ENORMT skridt’ på vejen mod rødhårede emojis, lyder det nu fra Ginger Parrot, som er den britiske organisation for rødhårede, der står bag førnævnte underskriftindsamling.

15-årig pige står bag: Nu kommer disse emojis til din iPhone
15-årig pige står bag: Nu kommer disse emojis til din iPhone

Apple har i denne uge arrangeret et møde med Unicodes tekniske komitte, og her forventes det, at man blandt andet skal diskutere de forskellige muligheder for rødhårede emojis.

Hjemmesiden Emojipedia skriver, at hvis rødhårede emojis bliver implementeret, så bliver det dog næppe før 2018.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ekspertens bud: Så meget tjener prins...
bt.dk
5-årig dreng faldt ud af vindue
bt.dk
Republikansk medarbejder fyret:...
bt.dk
Mogens Palle afslører snedig plan:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx