Af - 12/09-13 14:45; Opdateret: 12/09-13 15:08

Fremtidens smartphone er samlet med 'legoklodser'Fremtidens smartphone er samlet med 'legoklodser'

En hollandsk designer vil udvikle en smartphone, som kan sammensættes efter behov med noget, der minder om legoklodser.

Bildstrecke im Grossformat »

Er du træt af, at du er nødt til at smide en ellers funktionel telefon ud, bare fordi en enkelt del er gået i stykker? Så er Phonebloks måske noget for dig.

Du har garanteret prøvet at kassere en computer, fordi den er blevet for langsom, eller måske har du smidt din smartphone på genbrugspladsen som konsekvens af en ødelagt skærm.

Det skal ‘Phonebloks’ gøre en ende på. En hollandsk designer drømmer nemlig om at udvikle en smartphone, der er bygget op af små, udskiftelige elementer, der minder en del om legoklodser.

LÆS OGSÅ: Ny gadget holder din smartphone permanent opladet

25-årige Dave Hakkens’ idé går ud på at producere en smartphone, hvor alle komponenterne er udskiftelige. Vil du have et større kamera? Intet problem. Skal batteriet holde længere? Få et større. Er skærmen gået i stykker? Udskift den med et snuptag.

Det hele er centreret i en form for app-store - bare med hardware - hvor det er meningen, at forskellige producenter udvikler dele til telefonen, som man så kan købe efter behov.

- Hvert år bliver millioner af mobiltelefoner smidt væk, fordi de er i stykker eller uddateret. Som regel er det bare én del, der skal skiftes ud, mens alle andre dele virker fint, skriver Dave Hakkens i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: Mobilen er vigtigere end rent undertøj

Ved at løsne to skruer og skifte den pågældende klods ud, kan din Phonebloks-telefon altså blive god som ny igen.

‘Phonebloks’ er stadig på idéstadiet, men gennem hjemmesiden Thunderclap, der spreder internettets stemmer gennem sociale medier, forsøger udvikleren at vise alverdens elektronikproducenter, at der er et marked for idéen.

Alle de virtuelle stemmer, der i øjeblikket tæller over 60 millioner, vil blive sluppet fri den 29. oktober i år, og derfra ligger bolden på producenternes banehalvdel.

Se, hvordan konceptet og udbredelsen foregår i videoen herunder.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Gymnasieelever hærgede i offentlig...
bt.dk
Blomsterhandler om Kronprinsen: Det...
bt.dk
Har du også fået en masse af disse...
bt.dk
Ny lov i Sverige: Sex kun lovligt,...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx