Af Morten Skovgaard - 28/10-14 09:27; Opdateret: 28/10-14 13:49

Skærmen og brættet smelter sammenSkærmen og brættet smelter sammen

Den digitale og analoge verden mødes i det fascinerende hybridspil 'Alchemists'.

storybild

Spillet 'Alchemists' ser ved første øjekast enormt kompliceret ud, men en smart telefon-app holder effektivt styr på sagerne (Billede: Morten Skovgaard)

Der er sædvanligvis en vis forskel på at skubbe rundt med papbrikker på et bræt og at spille på en computerskærm eller telefon, men det innovative spil 'Alchemists' sprænger rammerne med genial integration af begge dele.

To til fire spillere indtager rollen som alkymister, der i al hemmelighed skal forsøge at forske sig frem til de byggesten – 'alchemicals' – forskellige ting består af.

TV: Idiotien fortsætter - kan den nye iPad bøjes?
TV: Idiotien fortsætter - kan den nye iPad bøjes?

Det gælder om at publicere så mange videnskabelige teorier som muligt for at skaffe sig penge og prestige, og det er umiddelbart fløjtende ligegyldigt, om teorierne er det rene vås, eller om de holder vand – indtil de andre spillere sætter sig for at modbevise dem!

'Alchemists' føles på mange måder som en middelalder-udgave af tv-serien 'Breaking Bad', hvor man som en anden methamfetamin-koger sidder og eksperimenterer med at hælde ting mystiske ting sammen i sin gryde, blot for at afprøve dem på enten sig selv eller sin sagesløse assistent og se, hvad der sker.

Nu regner du aldrig forkert igen: Ny app klarer matematikken
Nu regner du aldrig forkert igen: Ny app klarer matematikken

Hvert nyt spil startes samtidig på en app på mobiltelefonen og brættet på bordet. Appen gør, at tings bestanddele er tilfældige fra spil til spil, og at spillere dermed ikke bærer viden med sig fra det ene spil til det andet. Samtidig skal man med telefonens kamera scanne spillets kort, når man kombinerer dem, hvorefter appen viser resultaterne.

Så nemt er det at dele film og musik på farten
Så nemt er det at dele film og musik på farten

Der skal tænkes, så det knager, når man metodisk skal finde frem til de kombinationer, der virker, og 'Alchemists' er bestemt ikke egnet for dem, der blot søger en hurtig og ukompliceret spiloplevelse. Imidlertid vil alle med appetit på videnskab, logisk tænkning og benhård konkurrence få en helt unik spiloplevelse.


'Alchemists'
Til: iOS/Brætspil
Producent: CGE
5/6 stjerner

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Billede går verden rundt: Ærkefan...
bt.dk
Sjællandsk kvinde vandt endelig: 'Jeg...
bt.dk
Supermarked røvet: Gerningsmanden...
bt.dk
Rektor mødte ind til chokerende syn i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx