Af - 19/03-15 15:20; Opdateret: 19/03-15 16:19

Står du forkert med din mobil?Står du forkert med din mobil?

Du risikerer alvorlige skader, hvis du holder din mobil eller din iPad forkert.

storybild

(Billede: Polfoto/M. Spencer Green)

Tænker du over, hvordan du bruger din iPad eller din mobil? Hvis ikke var det måske en god ide at tænke over det. Forskere fra Washington State University har fundet frem til, at nakken kommer under alvorligt pres, når vi bruger vores mobile enheder.

Han havde hovedet i mobilen og gik glip af det her!
Han havde hovedet i mobilen og gik glip af det her!

Ved at have sin iPad i skødet eller på bordet belaster man sin nakke med op til 27 kg. Nakkemusklerne bliver overanstrengt og skal holde til 3-5 gange så meget, som når nakken er i en neutral position. Alt i alt øger det risikoen for at udvikle alvorlige nakkeskader.

Ifølge forskerne fører det til tidlig slitage, degenerering og det kan muligvis blive nødvendigt med operation.

Tidligere undersøgelser har sammenkædet en dårlig kropsholdning med adskillige sygdomme, for eksempel rygsmerter, forstoppelse, halsbrand, migræne og problemer med at trække vejret.

Ifølge Daily Mail fandt en gruppe forskere fra New Zealand sidste år frem, til at den dårlige kropsholdning også påvirker det mentale helbred, og gør folk deprimerede og vrede. Det går endog udover deres sexlyst.

Din mobil skal få dig sikkert hjem fra byen
Din mobil skal få dig sikkert hjem fra byen

For at blive sundere både fysisk og mentalt er det en god idé at have en god kropsholdning, altså sidde eller stå lige op. På den måde flyder blod og ilt frit i kroppen. Det kan få hjernen til at udløse mere af sin ”lykkemedicin”, endorfinerne og samtidig nedsætte antallet af stresshormonerne cortisol.

Så op med hovedet, der er meget at vinde ved at rette sig op og sende sine sms´er i stedet for at bøje nakken og fordybe sig beskederne.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Poul Bundgaards stenrige barnebarn...
bt.dk
Trump rasler med sablen: Vil indføre...
bt.dk
Person stukket ned ved indkøbscenter...
bt.dk
Forsvarers billede af Peter Madsen:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx