Af - 22/12-16 11:37

GUIDE: Her er 4 tricks til det perfekte Instagram-foto fra julemiddagenGUIDE: Her er 4 tricks til det perfekte Instagram-foto fra julemiddagen

To madfotografer har i samarbejde med Sony Xperia XZ fundet fire gode råd til, hvordan man tager det perfekte madbillede.

storybild

(Billede: Taget af @mariannejacobsen fotograferet med Sony Xperia XZ.)

Vi kender det alle: Det er ikke altid nemt at få maden til at se lige så lækker ud på billeder, som den gør i virkeligheden.

Med relativt få fif og tricks kan du nu med mobilen forevige de måltider i højtiderne, der samler familie og venner henover jul og nytår. To madfotografer giver dig, i samarbejde med Sony Xperia XZ, deres bud på, hvordan man tager det perfekte madbillede:

Tag billedet med det samme

Taget af @mariannejacobsen – fotograferet med Sony Xperia XZ.

Tag billederne mens maden er frisk for at sikre, at de skinnende toner og teksturen ikke går tabt. Vær parat med kameraet og fotografer maden lige så snart, det er blevet serveret.

Brug naturligt lys

Taget af @mariannejacobsen – fotograferet med Sony Xperia XZ.

Lys er nøglen til at sikre, at madens æstetik fremstår bedst muligt. Vær ikke bange for at flytte din mad eller sætte den i et vindue. Udnyt al det naturlige lys du kan finde og få din ret på billedet til at skille sig ud.

Undgå blitz

Taget af @_foodstories_ – fotograferet med Sony Xperia XZ.

Hvis du er på en restaurant med dæmpet belysning eller levende lys, så prøv at undgå at bruge blitz. Det dæmper farverne og viser ikke maden eller omgivelserne på en virkelighedstro måde. Hvis du har brug for en smule ekstra lys, og det er mørkt uden for, så prøv at bruge menukortet til at reflektere lyset fra et stearinlys tilbage ind i billedet.

Brug bevægelse

Taget af @_foodstories_ – fotograferet med Sony Xperia XZ.

Et billede af karamel, der drypper ned fra en kage, eller champagne, der hældes i et glas, ser både levende og appetitligt ud. Fjern rodet fra billedet og indstil fokus ved at røre skærmen det sted på retten, du gerne vil have fremhævet.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Elon Musk om Tesla-problemer: 'Det...
bt.dk
Dansk skuespiller var alle vegne...
bt.dk
Mascha om forholdet til sin nye...
bt.dk
Tv-ekspert stiktosset over p-afgift:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx