Af - 29/11-15 18:32

Derfor lander din telefon oftest med glasset nedadDerfor lander din telefon oftest med glasset nedad

Når du taber din telefon, lander den oftest med glasset nedad. Videnskaben har forklaringen.

storybild

Det er ikke bare dig, der er uheldig. En fysiker hævder, at din telefon lander med glasset nedad 60 procent af gangene, den bliver tabt. (Billede: Polfoto)

De fleste smartphone-brugere har tabt deres dyre elektronik med glasset ned ad. De fleste har derfor også prøvet at holde vejret, når telefonen skulle samles op igen, og skaderne skulle gøres op.

Det viser sig, at størstedelen af gangene, dette scenarie har udspillet sig, har været, hvor telefonen er landet med glasset nedad. En fysiker er kommet frem til en formel, som forklarer, hvordan den opfører sig i luften - og samtidig at den lander med glasset nedad hele 60 procent af gangene.

Det skriver Daily Mail.

Forbrugerøkonom: Unge forbrugere mangler kritisk sans
Forbrugerøkonom: Unge forbrugere mangler kritisk sans

Professor Robert Matthews fra Aston University i England har udregnet en formel for, hvordan en telefon roterer i luften, når den bliver tabt. Og ifølge fysikeren er grunden til, at den oftest lander med glasset nedad, den måde den bliver brugt i vores hænder.

- Folk tror, de bare er uheldige, når en tabt telefon lander med skærmen nedad og går i stykker. Men rent faktisk gør fysikken en landing med skærmen nedad mere sandsynlig, siger professoren.

Måden vi holder vores telefoner på, vil i de fleste tilfælde gøre, at den vil dreje rundt i luften, når vi taber den. Kombineret med blandt andet den højde, vi typisk holder telefonen i, gør at den drejer i luften, men meget sjældent nok til at lande med glasset opad.

Nu skal Apple også bøje sig for kravet om universalstikket
Nu skal Apple også bøje sig for kravet om universalstikket

Det er mobil-giganten Motorola, som har betalt fysikeren for at undersøge fænomenet. Og han fandt frem til, at når telefonen bliver holdt løst med brugerens fingre under telefonens centrale balancepunkt, som når vi skriver beskeder med én hånd, drejer den ofte rundt om fingrene, når den tabes og begynder at dreje rundt.

Den drejer i luften afgjort af forskellige ting så som telefonens vægt, tyngdekraften, vinklen den blev holdt i, højden den er tabt fra og flere andre. På beggrund af disse har han fremsat en formel, som skal regne sandsynligheden ud for skærm-landingen.

TEST: Danske Libratone vil sætte dine musikoplevelser fri
TEST: Danske Libratone vil sætte dine musikoplevelser fri

LÆS OGSÅ: Sådan reagerer din hund, hvis du prøver at ringe til den via FaceTime

LÆS OGSÅ: Eksperter: Smartphones er skyld i at danske mænd får for lidt sex

LÆS OGSÅ: Uhyggelige billeder: Afhængig af mobilen

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Medina tiltalt for kokainkørsel: Blev...
bt.dk
Se billedet: 'Gift ved første...
bt.dk
Drama i det britiske kongehus:...
bt.dk
Peter Madsens dødsporno vist frem i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx