Af - 07/09-15 12:51

TV: Mystisk klip - se myrer reagere på opkaldTV: Mystisk klip - se myrer reagere på opkald

En iPhone modtager et opkaldt - og det ændrer myrernes adfærd.

En iPhone ligger på jorden, hvor en masse myrer spankulerer rundt. Men da telefonen modtager et opkald, begynder myrerne pludselig at gå i cirkler om telefonen.

Videoen, der blev lagt på YouTube i sidste uge, har vakt stor undren - og i kommentarfeltet diskuteres det, om der er tale om ægte eller manipulerede optagelser.

Og videoen splitter forskerne.

Ifølge insektforsker Nigel Andrew fra University of New England kunne myrernes reaktion skyldes den elektromagnetiske bølge, der opstår, når telefonen modtager et opkald. Myrers evne til at orientere sig hænger nemlig sammen med magnetisme. Det siger han til Yahoo 7 News.

- Myrer har magnetiske receptorer i deres antenne. Hvis de rejser over lange afstande, bruger de magnetiske tegn fra jorden til at orientere sig , om de er ved at rejse nordpå, øst, syd eller vest, siger Nigel Andrew.

En anden ekspert ved navn Simon Robson, som en såkaldt 'social insect specialist' ved James Cook University, mener, at det er telefonens udformning og kommunikation mellem myrerne, der er årsagen til deres bevægelsesmønster. En anden ekspert ved navn Sanford Porter mener, at myrerne efterligner deres naboer, hvorved cirkel-effekten er opstået.

Insektforskeren Phil Torres mener, at der er tale om manipuleret video.

"Der er noget ved deres bevægelser, der helt generelt ikke virker så myre-agtigt i mine øjne," siger han.

LÆS OGSÅ: TV: Professor-røffel til dansk studievært går viralt i Sverige

LÆS OGSÅ: 14-årig tjener tusindvis af kroner på den nemmeste måde

LÆS OGSÅ: McDonalds-gudinde går viralt: Nu strømmer folk til hendes restaurant

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx