Af - 13/09-16 17:41

GUIDE: Undgå at Facebook overvåger digGUIDE: Undgå at Facebook overvåger dig

Din Facebook-profil er proppet med følsomme oplysninger om dig selv, der kan misbruges. Følg vores guide, så du selv styrer, hvem der kan se hvad.

storybild

Se de konkrete råd længere nede i artiklen. (Billede: Scanpix/Lars Hagberg)

Facebook har fornylig ændret deres privatlivspolitik, og det kan have store konsekvenser for dig, hvis du ikke får opdateret dine indstillinger. Vi har med hjælp fra Buzzfeed lavet en guide, der viser de tre vigtigste ændringer, som du hellere burde få set på i en fart.

Facebook bruger dine kontakters telefonnumre, emails og navne

Hvis du ikke er klar over det, så kan Facebook lige nu være i gang med at hente følsommeoplysninger, der tilhører dine kontakter. Du kan forhindre Facebook i at hente oplysningerne ved at scrolle helt ned i din Facebook-app, hvor du herefter trykker på Indstillinger > Kontoindstillinger > Generelt > Overfør kontakter.

Her kan du så indstille den til IKKE at overføre kontakter automatisk. De oplysninger, du tidligere har overført til Facebook kan ses, administreres og eventuelt slettes her.

Kontroller, hvem der kan se din profil

Sociale medier som Facebook er et af de steder, hvor du skal passe ekstra meget på med ikke at dele personfølsomme oplysninger, da mediet egentlig er åbent for alle.

Er du kun interesseret i, at dine venner og familie skal kunne se, det du deler, så kan du sagtens gå ind og ændre dette. Så slipper du også for, at alle og enhver kan stalke dig.

Åben din Facebook-app og scroll helt ned. Gå ind i Indstillinger > Kontoindstillinger > Privatindstillinger. Her kan du ændre på, hvorvidt dine opslag skal være offentlige eller private.

Stop Facebook fra at dele dine personlige interesser

Facebook lancerede tidligere i år en funktion til at vise tilpassede annoncer på tværs af internettet. Du kender det måske fra, at du har været inde og kigge på dagens tilbud i Føtex, og pludselig så ser du dem også i din Facebook-feed.

Du kan sagtens slippe for alle de irriterende reklamer, ved at åbne din Facebook-app og scrolle helt ned til Indstillinger > Annoncer. Her trykker du på første fane og vælger "nej".

Du kan altid opdatere dine privatindstillinger ved at klikke her.

LÆS OGSÅ: Kryptering af Facebook-beskeder øger brugernes sikkerhed

LÆS OGSÅ: Sådan undgår du hackere på din ferie

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx