Af Jens Holmberg - 13/07-17 10:59

Facebook overvåger dig konstant – sådan stopper du detFacebook overvåger dig konstant – sådan stopper du det

Facebook fortæller dine venner, hvor du er døgnet rundt. Men det er heldigvis muligt at slå det fra.

storybild

Kan du lide at blive pustet i nakken konstant? I den nye digitaliserede verden er det altså ikke kun efterretningstjenester, der kan holde øje med, hvor du befinder dig hele tiden. Det kan dine venner også.

Snapchat lancerede tidligere funktionen Snap Map, der giver brugerne mulighed for at se deres venners placeringer på et kort. Nogle var hurtige til at påpege, at funktionen kan bringe Snapchat-brugerens privatliv i fare.

Men Facebook lavede altså en lignende funktion tilbage i 2014, der hedder 'venner i nærheden'. Den fungerer på samme måde – dog uden kortet, skriver Time.com.

Facebook-funktionen viser, hvor dine Facebook-venner er, når de er i nærheden, og viser samtidig placeringen af ​​venner, der i øjeblikket rejser. Hvis du vil deaktivere funktionen for at holde privatlivet nogenlunde privat, kan du gøre følgende:

Åbn Facebook-appen på din Android- eller iOS-telefon, og klik på menu-knappen i nederste højre hjørne af skærmen, hvorefter en menu med genveje og indstillinger vises. Vælg 'venner i nærheden' under fanen 'Udforsk'.

Funktionen kan allerede være deaktiveret, hvis du aldrig gav appen tilladelse til at bruge den i første omgang . Hvis ikke vil du se en skærm med detaljer med venners færden, venner, der rejser, og andre steder afhængigt af dit netværk, f.eks. tidligere steder, du har boet eller rejst til ofte.

Du skal blot trykke på knapperne 'venner i nærheden' som det allerbedste for at deaktivere funktionen.

Hvis du vil holde funktionen aktiv for bestemte grupper såsom din familie eller venner, der specifikt bor i dit område, kan du vælge ’venner’. Her kan du altså justere, hvem der kan se din placering. Hvis du vælger at tillade nogle eller alle dine venner for at se din placering, så husk, at tjenesten vil tømme din telefonens batteri, mens den er tændt - men kun ca. 0,3 til 0,4 procent pr. time, ifølge Facebook.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Premier League-stjerne jublede over...
bt.dk
Legenden Iniesta takkede af i smal...
bt.dk
Efter tv-dokumentar: Direktør stopper...
bt.dk
Forlystelse lukket: Kvinde ramte træ...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx