Af Benedikte Brix - 25/01-16 10:34

Tager du Facebook-tests? Så skal du vide detteTager du Facebook-tests? Så skal du vide dette

Mange Facebook-tests sælger dine informationer videre til tredjepart.

storybild

Hvis du elsker Facebook-tests, er det en god ide at læse videre ... (Billede: Polfoto/AP)

Hvem ligner du mest fra 'Making a Murderer'? Hvilken fitnesstype er du? Ville du overleve som abe i Esbjerg? Det kan være fristende at tage de mange sjove tests på Facebook, men husker du altid at læse det med småt?

Når du tester dig selv på Facebook, indvilliger du nemlig ofte samtidig i, at de informationer, du har stående på det sociale medie bliver delt med andre virksomheder. Det skriver norske Side2.

LISTE: 11 af de skøreste events på Facebook lige nu
LISTE: 11 af de skøreste events på Facebook lige nu

- Personlige oplysninger er blevet en stor forretning, og mange af virksomhederne videresælger dem. Mange af virksomhederne (bag Facebook-tests, red.) har base i udlandet, så du ved ikke, hvem der køber informationen om dig, forklarer datasikkerhedsekspert Jørund Heimholt.

De oplysninger, som du sandsynligvis har sagt ja til at dele, hvis du på et eller flere tidspunkter har kastet dig over en skæg Facebook-test, kan være alt fra informationer om din venneliste til dine kontaktoplysninger, hvis du for eksempel har dit telefonnummer stående på din profil.

TV: Dansk Facebook-stjerne kan ikke gå i fred
TV: Dansk Facebook-stjerne kan ikke gå i fred

Det kan også være oplysninger om, hvor gammel du er, hvad du hedder og hvilke ting, du har liket.

Senest er Facebook-app'en 'Meaww quizzes' ifølge irske Independent blevet beskyldt for at gemme og udnytte millioner af brugeres informationer.

Derfor er det altså en god ide at læse det med småt, før du tager en Facebook-test - eller at overveje, om du helt kan undvære at finde ud af, hvem af dine venner, der bliver mest stiv i weekenden, eller om du ville overleve i 'Game of Thrones'.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx