Af - 16/06-15 09:04

Ud med tallene: Firma laver pinkoder med emoji'sUd med tallene: Firma laver pinkoder med emoji's

Hvorfor bruge 1234 som pinkode, når du kan bruge tre smileys og en lorte-emoji.

Intelligent Environments præsenterer deres alternativ til den klassiske pinkode. (Video: Youtube/Intelligent Environments) Se video i større format i vores videosektion Videoportal

Glad smiley, hjerte, bombe, lorte-emoji.

Sådan kan din pinkode komme til at se ud i fremtiden, hvis det står til det britiske firma Intelligent Environments. De vil nemlig bytte den klassiske kode med fire cifre ud med fire emojis, skriver Mashable.

Firmaet tilbyder indtil videre 44 forskellige små billeder at vælge imellem. Det giver 480 gange flere kombinationer end med tal, og det vil dermed være mere sikkert at bruge emojis, skriver Intelligent Environments i en pressemeddelelse.

Men det er ikke kun sikkerhedsmæssigt, at det er smartere med emojis. Ifølge firmaet er det også sjovere, og det er med til at gøre koderne nemmere at huske, hvilket en tredjedel af briterne ifølge en undersøgelse ikke er særligt gode til.

- Man glemmer kodeord, fordi hjernen ikke arbejder digitalt eller verbalt. Den arbejder i billeder, og derfor er det den optimale måde at huske det, man gerne vil huske, siger Tony Buzan, der er ekspert i hukommelse, i firmaets produktvideo, som du kan se øverst.

Helt perfekt: Se Wozniacki som emoji
Helt perfekt: Se Wozniacki som emoji

Den her kontroversielle emoji kan du kun få med Microsoft
Den her kontroversielle emoji kan du kun få med Microsoft

En anden britisk undersøgelse har fundet frem til, at 64 procent af unge mennesker jævnligt bruger emojis til at kommunikere, og Intelligent Environments påpeger selv, at emojis er det hurtigst voksende sprog i Storbritannien.

Derfor var det oplagt for firmaet at kombinere emojis og hjernes evne til at huske i billeder, og det har indtil videre kastet en app til Android-telefoner af sig, hvor britere kan bruge emojis til at logge ind i deres netbank.

Der er 44 emojis at vælge imellem i det britiske firmas pinkode-alternativ. (Foto: Intelligent Environments)

Emojis med 'tæskede børn' skal støtte unge med hverdagsproblemer
Emojis med 'tæskede børn' skal støtte unge med hverdagsproblemer

Bacon, selfie, croissant: 38 fede nye emojis på vej
Bacon, selfie, croissant: 38 fede nye emojis på vej

For at hjælpe dem med at huske deres nye billede-kode, giver Intelligent Environments et råd med i deres produktvideo. For selv om det måske er nemmere at huske i billeder, så er nu 44 forskellige ting at vælge imellem frem for 10 tal.

Derfor foreslår de, at man laver en historie, der kan deles op i fire billeder.

- Jeg ville nok vælge at huske, at en 'baby' vækker mig om morgenen, inden jeg 'cykler' på arbejde, hvor jeg så får et 'æble' til frokost, mens jeg napper en 'øl' om aftenen, lyder det fra Alan Brown, der er udviklingschef i det britiske firma.

Sådan her ville en emoji-pinkode kunne se ud. (Fotos: Apple)

Galleri: Se hvilke emojis der er mest populære i andre lande
Galleri: Se hvilke emojis der er mest populære i andre lande

LÆS OGSÅ: GUIDE: Dette betyder dine emojis på Instagram

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx