Af Morten Skovgaard - 21/06-16 04:31; Opdateret: 21/06-16 08:12

Spillekonsollerne springer en halv generation fremSpillekonsollerne springer en halv generation frem

Sony og Microsoft har offentliggjort nye konsoller med fokus på 4K-understøttelse og forbedret grafik.

storybild

Den nye 4K-opløsning er i fokus hos både Sony og Microsoft med offentliggørelsen af deres nye og kraftigere spillekonsoller. (Billede: PR)

PlayStation Neo og Project Scorpio var de brandvarme buzzwords på den nyligt overståede E3 -spilmesse i Los Angeles.

Både Sony og Microsoft står ved en skillevej med deres PlayStation 4- og Xbox One-konsoller: Hvordan skal de bevare deres kunder og skaffe nye med to lukkede systemer, der ikke uden videre kan opgraderes som pc’er i takt med, at ny teknologi dukker op på markedet, og uden at man allerede nu skal investere hele butikken i udviklingen af PlayStation 5 og Xbox Two?

Libratone vil levere sommerferiens soundtrack
Libratone vil levere sommerferiens soundtrack

Løsningen er tilsyneladende at springe noget, der minder om en halv konsolgeneration, frem. Hverken PlayStation Neo eller Project Scorpio tilbyder noget banebrydende nyt i forhold til eksisterende konsoller og er først og fremmest møntet på at give spillerne bedre grafiske oplevelser.

På overfladen hedder det sig, at man ønsker at udnytte nye tv’ers 4K-skærmopløsning fuldt ud, men denne vil formentlig være mest relevant for videoafspilning.

Har du et af disse spil? Så kan du tjene en formue
Har du et af disse spil? Så kan du tjene en formue

Det, der reelt er eftertragtet af spillerne, er muligheden for at afvikle alle spil med en højere hastighed på 60 billeder i sekundet i modsætning til de nuværende typiske 30, hvilket næppe vil ske ved en opløsning højere end de 1080p (Full HD), som PlayStation 4 og Xbox One allerede understøtter.

Både Sony og Microsoft understreger, at man ønsker at se de nuværende konsoller eksistere sideløbende med de nye, og at man ikke planlægger at udvikle forskellige spil til de to sæt af systemer eller levere eksklusivt indhold til spillene til de kraftigere konsoller.

PlayStation Neo ventes at komme på markedet allerede til dette efterår samtidig med Sonys lancering af deres PlayStation VR-briller.

Sony vil lancere ny og stærkere Playstation 4
Sony vil lancere ny og stærkere Playstation 4

Udgivelsesdatoen for Project Scorpio, der er et led i en større sammensmeltning af Xbox- og Windows 10-platformene fra Microsofts side, er endnu ukendt.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx