Af - 30/01-15 09:34

Ny app viser dig, hvem der er dine bedste venner og værste fjenderNy app viser dig, hvem der er dine bedste venner og værste fjender

En ny app vil hjælpe dig med at finde ud af, hvilke venner der gør dig glad eller ked af det, så du kan vælge de dårlige relationer fra.

storybild

(Billede: pplkpr)

Du har med sikkerhed et par venner, der kan få dit hjerte til at banke lidt hurtigere. Men ved du, hvem de er?

Med den nye app ‘pplkpr’, kan du finde ud af, hvordan det påvirker dit humør og din krop at hænge ud med bestemte mennesker.

Godt nyt til de kræsne... Nu kommer Elite-Tinder
Godt nyt til de kræsne... Nu kommer Elite-Tinder

Appen fungerer ved, at du tilslutter en pulsmåler, og når du skal møde en ven eller har mødt en ven, spørger appen dig, hvordan du oplevede det. Sammenholdt med signalerne fra din krop, hjælper det appen til at give et billede af, hvad dine venner gør ved dig.

Videnskaben bag appen er blevet testet på en gruppe studerende på Carnegie Mellon universitetet i USA. Og det har været en stor succes, hvor de har brugt appen til at droppe ubehagelige bekendtskaber og få en kæreste.

Men deres begejstring deles ikke af en dansk ekspert i fremtidens teknologi.

- Det er en app, der i bund og grund fornærmer folk, for man burde bedre være i stand til selv at afgøre, hvilke venner der er godt eller dårligt selskab, siger Klaus Æ. Mogensen fra Instituttet for Fremtidsforskning.

Verdens nemmeste makeover: Ferskenhud på få sekunder
Verdens nemmeste makeover: Ferskenhud på få sekunder

Han ser appen, som en del af det generelle skred, der er ved at ske i vores samfund, hvor mennesker i højere grad stoler på tal og data end deres egen intuition.

- Vi er på vej mod et tallenes diktatur, hvor det bliver forbudt at stole på sin egen dømmekraft. Og det er en skam, for der er rigtig mange ting, der ikke kan gøres op til i tal og hjerteslag. Det gælder også i relationer til andre mennesker, siger Klaus Æ. Mogensen.

GUIDE: Sådan får du ugenumre på din iPhones kalender
GUIDE: Sådan får du ugenumre på din iPhones kalender

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx