Af Sebastian Kirk - 14/01-18 20:15

Ekspert: Mark Zuckerbergs 'undskyldning' er spil for gallerietEkspert: Mark Zuckerbergs 'undskyldning' er spil for galleriet

Mark Zuckerberg har meldt ud, at han vil reparere Facebook. Det lugter af et mediestunt, siger ekspert.

storybild

Facebook-stifter og direktør Mark Zuckerberg. (Billede: DREW ANGERER)

'Et af vores store fokuspunkter i 2018 er at sikre, at den tid, vi alle sammen bruger på Facebook, er godt lagt ud.'

Sådan indledte Facebook-stifter og direktør Mark Zuckerberg fredag et opslag på sit eget medie. Her skrev han i bund og grund, at Facebook er kørt af sporet, men at mediet nu vil rette op på det ved at prioritere indhold fra venner og familie over opslag fra medier og virksomheder i brugernes feed.

Det er et godt træk, mener digital rådgiver Benjamin Rud Elberth, der driver bureauet Elberth Kommunikation.

»Hvis det betyder, at den almindelige dansker igen kan få 50-60 likes og en masse kommentarer på sine opslag, så kan det godt være, at folk igen føler, at de ikke kan undvære det,« siger han.

Han mener dog, at Facebook er i en bedre forfatning, end Mark Zuckerberg vil have os til at tro.

»Jeg tror, han har følt sig presset til at give den her indrømmelse efter beskyldninger om 'fake news' og betændte debatter. Men Facebook har jo aldrig tjent så styrtende mange penge, som de gør nu,« siger han.

Metroxpress skrev fredag, at flere end hver fjerde dansker ifølge en YouGov-undersøgelse bruger Facebook mindre, end de gjorde for et år siden. Men Benjamin Rud Elberth er ikke i tvivl om, at Zuckerberg & co. ved, hvad de gør.

»Zuckerberg er forretningsmand, og han er dygtig til at komme med nogle lækre statements og sige de rigtige ting på de rigtige tidspunkter. Det er god kommunikation, det han laver,« siger han og fortsætter:

»Der har været så mange dommedagsprofetier omkring Facebook de sidste mange år. Men det er så indgroet en del af vores verden. Det er her, vi har vores fotoalbum, venner og kontaktflade. Messenger har jo for længst overtrumfet almindelige SMS'er, så hvorfor skulle vi hoppe af vores vigtigste kanal? Det kommer simpelthen ikke til at ske.«

Du kan læse hele Mark Zuckerbergs opslag herunder:

LÆS OGSÅ: Zuckerbergs nytårsforsæt er at stoppe misbrug af Facebook

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Peter Madsen stoppet midt i forklaring
bt.dk
Hængte ombejlet fodboldstjerne ud: Nu...
bt.dk
35-årig far dræbte sine to små børn...
bt.dk
9-årige Leo meldt savnet: Har du set...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx