Af - 06/02-16 17:07; Opdateret: 06/02-16 17:36

Pas på: Apple dræber din iPhone helt bevidst hvis du ikke overholder denne regelPas på: Apple dræber din iPhone helt bevidst hvis du ikke overholder denne regel

Apple erkender, at de med fuldt overlæg ødelægger nyere iPhones, hvis nogle komponenter ikke bliver repareret hos en autoriseret reparatør.

Bildstrecke im Grossformat »

De nyere iPhones kan begå selvmord, hvis du ikke passer på.

Gigantiske Apple indrømmer nu, at de helt bevidst ødelægger deres kunders telefon med den såkaldte 'fejl 53'. Historien er gravet frem af den britiske avis The Guardian, som havde fået massevis af tips om den omtalte fejl.

I nyere telefoner har Apple indbygget en funktion, som gør den ubrugelig, hvis du har ladt den operere hos ikke-autoriserede Apple-reparatører. Det erkender de overfor Guardian under det påskud, at de beskytter sikkerhedsfunktionen touch ID i deres nyeste 6'er og 6s'er.

- Hvis en iPhone bliver repareret af en uautoriseret forretning - og der røres ved skærmen eller andre dele, som har kontakt til touch ID - kan telefonen ikke blive genaktiveret. Hvis kunder oplever fejl 53 og ikke kan løse det selv, må de kontakte Apples support, udtaler Apple.

Vind 2 billetter til støttekoncert eller gallapremiere
Vind 2 billetter til støttekoncert eller gallapremiere

Mange ramt
Ifølge store internationale teknologi-medier, er dette ikke noget lille problem. IT-ekspert Kyle Wiens fra iFixit.com fortæller, at mange søger information om fejlen på deres hjemmeside.

- Vi har haft flere end 183.000 besøg på vores hjemmeside om fejl 53, som viser, at det er et kæmpe problem, fortæller han til Guardian og fortsætter.

Medie: Facebook-app gør din telefon langsommere
Medie: Facebook-app gør din telefon langsommere

- Problemet opstår, hvis reparatøren skifter hjemme-knappen eller kablet. Efterfølgende, når softwaren opdateres, tjekker telefonen, om den stadig benytter originale komponenter, og gør den ikke det, låser den simpelthen telefonen. Der er ingen advarsel, og der er ingen måde, du kan få den i live på igen, forklarer han.

LÆS OGSÅ: JUHUU: Så smart bliver iPhone-opladeren i fremtiden

LÆS OGSÅ: Apple tilbagekalder strømstik: Sådan tjekker du om dit er farligt

LÆS OGSÅ: Vilde nyheder på vej: Apple vil tilføje nyt medlem til iPhone-familien

LÆS OGSÅ: iPhone-crash: Du må ikke klikke på dette link

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx