Af - 22/12-16 07:40

I disse situationer er det NO GO at tjekke telefonenI disse situationer er det NO GO at tjekke telefonen

Er du afhængig af din smartphone? Så skulle du måske læse med her.

Bildstrecke im Grossformat »
En undersøgelse foretaget af Epinion har spurgt 1.000 danskere, hvornår det er ok at tjekke sin telefon. Se resultaterne af undersøgelsen i galleriet. Kun 4 procent af danskerne mener, at det altid eller for det meste er okay at tjekke sin smartphone, når man er på date. Kun syv procent af danskerne mener, at det altid eller for det meste er okay at tjekke sin smartphone, når man er i biografen. 32 procent af danskerne mener, at det altid eller for det meste er okay at tjekke sin smartphone, når man er i byen eller til fester. 56 procent af 18-35-årige danskerne mener, at det altid eller for det meste er okay at tjekke sin smartphone, når man er i byen eller til fester. Mens kun 6 procent af 56-75-årige danskerne mener, at det altid eller for det meste er okay at tjekke sin smartphone, når man er i byen eller til fester. Knap halvdelen af danskerne (49 procent) mener, at det altid eller for det meste er okay at tjekke sin smartphone, når man er i sengen. 72 procent af 18-35-årige danskerne mener, at det altid eller for det meste er okay at tjekke sin smartphone, når man er i sengen. Mens 20 procent af 56-75-årige danskerne mener, at det altid eller for det meste er okay at tjekke sin smartphone, når man er i sengen. 65 procent af danskerne mener, at det altid eller for det meste er okay at tjekke sin smartphone, når man ser fjernsyn eller tv sammen med familie eller venner. 61procent af danskerne tjekker efter eget udsagn deres smartphone, når de ser fjernsyn eller tv sammen familie eller venner 19 procent af danskerne mener, at det altid eller for det meste er okay at tjekke sin smartphone, når man spiser aftensmad derhjemme sammen med familie eller venner.

Forestil dig, at du sidder på en café med en ven. Samtalen går, men du bliver pludselig forstyrret af en vibreren i lommen.

Eller forestil dig, at du sidder i en helt fyldt biograf, og din telefon har lyst mørket op adskillige gange, fordi notifikationer vælter ind.

Tjekker du din telefon?

Hvis man spørger et flertal af danskere, skal du lade din smartphone liggende, især når du er på date eller i biografen.

7 hemmelige detaljer, som du sikkert ikke vidste om din iPhone
7 hemmelige detaljer, som du sikkert ikke vidste om din iPhone

Blot 4 procent af danskerne synes, det er okay at kigge på sin smartphone, når man er på date, mens kun 7 procent mener det er okay at gøre, når man er i biografen.

Det viser en ny undersøgelse fra Epinion foretaget af smartphone-producenten Huawei.

- Vi er vant til at bruge vores mobiler i alle mulige situationer. Men vores undersøgelse viser, at der er visse situationer, hvor det ikke er socialt acceptabelt, at man tjekker sin smartphone, siger Marie Feldborg, der er Senior Marketing Manager i Huawei Danmark.

Ifølge Marie Feldborg tyder det på, at det også i høj grad er et generationsspørgsmål, om hvad man synes er okay.

Kunder går amok over Apples AirPods - sælges til helt vanvittige priser
Kunder går amok over Apples AirPods - sælges til helt vanvittige priser

Kigger man på aldersfordelingen er der stor forskel på holdninger blandt unge og ældre.

Blandt de unge 18-35-årige, synes 72 procent, det er okay at tjekke mobilen, når man er i sengen, hvor det samme er gældende for kun 20 procent af de 56-75-årige

Og når der er tale om at tjekke sin smartphone i byen eller til fester, mener hele 56% af unge danskere, at dette er okay, hvorimod det blot er 6% af de 56-75-årige, der mener det samme.

Smartphone under juletræet? Her får du tre populære modeller billigst
Smartphone under juletræet? Her får du tre populære modeller billigst

ENDELIG: Nu kan du hente 100 nye emojis
ENDELIG: Nu kan du hente 100 nye emojis

Tænk efter dom: Forhåbentlig ændrer Apple procedure nu
Tænk efter dom: Forhåbentlig ændrer Apple procedure nu

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk koncern på vej i ny stor...
bt.dk
Rasende megastjernes mand efter...
bt.dk
DF-top: Messerschmidt vil gøre...
bt.dk
Weinstein kan løslades med en fodlænke
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx