Af - 15/06-15 17:52

Apple-boss: Derfor er der så lidt plads på en iPhoneApple-boss: Derfor er der så lidt plads på en iPhone

Det er åbenbart med fuldt overlæg, at Apple ikke fylder sine dyre telefoner med hukommelse...

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto/Johansen Linda)

Vicedirektøren for globale marketingsafdeling afslører i et nyt podcast, hvorfor der er så lidt indbygget på plads.

Det skriver Business Insider.

Phil Schiller, der er den næststørste hund i hos Apples globale marketingsafdeling, blev mødt med en række skrappe spørgsmål i John Grubers podcast, The Talk Show with John Gruber, der beskæftiger sig med tech.

En af spørgsmålene var, hvorfor den populære iPhone i sine mindste modeller er udstyret med så lidt digital lagringsplads. Den billigste telefon fra den amerikansk it-gigant har blot 16 GB plads til musik, film, filer og fotos - og det får hurtigt ben at gå på for en ivrigt smartphone-bruger.

Bossen afviser, at man i fremtiden har tænkt sig at øge pladsen, og grunden til det er, at han mener, at fremtiden ligger i skyen, hvor folk vil gemme deres kamerabilleder og dokumenter på en server og hente dem, når de skal bruge dem igen.

Ny opdatering til din iPhone: Her er de fedeste nye funktioner
Ny opdatering til din iPhone: Her er de fedeste nye funktioner

- Tanker er, at vi kommer til at bruge iCloud-servicen mere og mere til at opbevare dokumenter, vores fotografier, videoer og music, og så behøver den prisbevidste forbruger ikke leve i et miljø, hvor de har en ordentlig bunke lagerplads, for her vil de her services lette byrder, siger Phil Schiller i interviewet.

Forklaringen har allerede fået mange brugere af iPhonen op i det røde felt. Som Apple-kunde får man nemlig kun 5 GB lagerplads gratis med i 'skyen' - resten skal man købe sig til i form af abonnement. Det er ikke muligt at udvide med et ekstra hukommelseskort, som det for eksempel er for mange brugere af flere Android-modeller.

Officielt: Apple lancerer konkurrent til Spotify
Officielt: Apple lancerer konkurrent til Spotify

En undersøgelse fra 2014, der blev foretaget af photo-appen 'Ice Cream' viser, at iPhone-brugere jævnligt løber tør for plads på deres telefon.

LÆS OGSÅ: Facebook klar med nyt: Mindre fokus på 'likes' og delinger

LÆS OGSÅ: Ny funktion: Sådan spiller du populært spil i Facebook Messenger

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx