Af MORTEN SKOVGAARD - 02/05-17 08:32

Sidste års bedste danskespil er fundet ved prisfestSidste års bedste danskespil er fundet ved prisfest

Ikke overraskende blev Playdeads populære ‘INSIDE’ den helt store vinder ved den danske spilprisoverrækkelse, Spilprisen 2017.

storybild

Størsteparten af udviklerholdet bag INSIDE gik på scenen for at modtage prisen for Årets Spil. (Billede: ERNST TOBISCH)

Der var næppe en eneste deltager ved arrangementet på Nørrebro Teater i København i midten af april, som var forbløffet over, at spillet ‘INSIDE’ både blev kåret som Årets Spil og derudover snuppede tre priser for Bedste Visuelle Design, Bedste Lyddesign og Årets Kunstneriske Bedrift.

Spillet har tidligere på året modtaget fortjent hæder og ære ved større udenlandske prisuddelinger, deriblandt fire priser ved BAFTA Game Awards tidligere i april.

Ingen prisuddelinger uden IO Interactives kendte lejemorder: ‘Hitman’-spilserien var igen i år repræsenteret ved den seneste udgave (som blot hedder ‘Hitman’), der vandt prisen for Årets Tekniske Bedrift – både på grund af spillets høje teknologiske niveau og på grund af succesen med den nye afsnitsbaserede udgivelsesmodel, IO Interactive er gået over til. ‘Hitman’ blev også præmieret med prisen for Bedste Spildesign.

Det skøre sports-actionspil ‘Stikbold: A Dodgeball Adventure’ startede i sin tid som et 48 timers-udviklingsprojekt på Nordic Game Jam 2013. Prototypen var så god, at folkene bag det valgte at arbejde videre på den i tre år frem mod en rigtig udgivelse af et færdigt spil i 2016 – og ‘Stikbold’ blev kåret som det bedste dansksprogede spil.

Spilprisen arrangeres af Producentforeningen, som er den danske brancheforening for film-, tv- og spilproducenter. Modtagerne af priserne findes af to juryer – en almen jury og en teknisk jury, som bliver udskiftet hvert år.

Treårig norsk pige forsvandt fra børnehave: Nu kommer faren med en opsigtsvækkende udmelding
Treårig norsk pige forsvandt fra børnehave: Nu kommer faren med en opsigtsvækkende udmelding

18-årig kvinde mødte aldrig op på sit job: Nu er hun blevet fundet
18-årig kvinde mødte aldrig op på sit job: Nu er hun blevet fundet

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

50-årig verdensstjerne skal være far
bt.dk
FOA-formand slår fast midt i...
bt.dk
Dansk stjernerytter efter sit...
bt.dk
'Nogen af os vil altid gå rundt og...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx