Af - 07/03-15 14:25

Dræner din pc: Populær torrent-klient skjuler hemmeligt igle-programDræner din pc: Populær torrent-klient skjuler hemmeligt igle-program

En af de mest populære torrent-klienter installerer et hemmeligt program, så udviklerne kan tjene penge på din computer.

storybild

Der er åbenbart ingen ære blandt tyveknægte.

Flere internationale medier og internetfora melder nu om, at den voldsomt populære torrent-klient, utorrent, også udnytter din computer for at spinne virtuelt guld på din processorkraft. Og det uden at spørge om lov.

Utorrent bliver primært bliver brugt til at hente ulovlige kopier af film, musik og spil, og flere har nu meldt om, at det program, man henter ned til sin computer for at kunne hente tonsvis af musiknumre og premierefilm fra internettet også gemmer på en mere dunkel hemmelighed.

Torrent-filerne er en meget udbredt måde at dele ulovlige filer på internettet med. Fildelingen er afløseren for peer-to-peer-netværk såsom Napster eller Kazaa.

I blandt de filer, man som bruger downloader med utorrent, gemmer der sig nemlig et igle-program, der bliver brugt til at mine efter den virtuelle valuta Bitcoins. På den måde kaprer programmet computerens regnekraft til det regnetunge arbejde, alene for at forgylde udviklerne med den virtuelle valuta.

Zuckerberg-rivaler vil spinde guld på bitcoins
Zuckerberg-rivaler vil spinde guld på bitcoins

Mine-programmet hedder Epic Scale, og udvinder en afart af Bitcoinen, der hedder LiteCoin. Flere melder om, at det er umuligt at se at programmet bliver installeret sammen med torrent-klienten af den nyeste version 3.4.2 build 28913 (32-bit).

Brugeren ser ikke en eneste brøkdel af en Bitcoin, men må lide under en computer, der bliver mærkbart sløvere, mens pc'ens muskler bliver brugt på at løse komplicerede regnestykker for at kradse internetguld sammen. Alt imens folkene fra utorrent og deres samarbejdspartnere høster guldet, som din computer har gravet frem.

Flere brugere nægter, at de har godkendt at installere det medfølgende program, der i øvrigt skal være skjult så godt, at man kun får nys om dets tilstedeværelse på grund af nedsat præstation fra ens maskine.

Dropbox i ny hackersag: Millioner af passwords kan blive lækket
Dropbox i ny hackersag: Millioner af passwords kan blive lækket

Utorrents moderselskab Bittorrent afviser, at der er sket en såkaldt skjult installering af software. De fremhæver i stedet, at de har lavet mine-programmet med i en pakkeløsning, eller en såkaldt 'bundle,' for at skabe mere omsætning, som de delvist vil bruge på velgørenhed. Det skriver techsitet The Verge.

Selv om udviklerne bag mine-programmet 'Epic Scale' siger, at programmet kan fjernes fra en computer på sædvanlig vis, så klager flere brugere over, at det ikke er sådan i virkeligheden. De mener i stedet, at programmet kan være svært at finde og fjerne.

Nedenfor kan man se en kort video, der forklarer, hvordan udvindingen af Bitcoins fungerer.

LÆS OGSÅ: Jennifer Lawrence slår alle rekorder

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ny overraskende forskning: Drik...
bt.dk
Sofie Linde deler første billede,...
bt.dk
Stor mystik om Superliga-profils skade
bt.dk
Ung mor sagsøger tv-kanal: Blev fyret...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx