Af - 17/03-15 23:40

Nej til nipples og numser: Det her må du ikke på FacebookNej til nipples og numser: Det her må du ikke på Facebook

Facebook har fået kritik for at have uklare regler. Nu har de opdateret retningslinjerne, så ingen kan være i tvivl.

storybild

Facebook har opdateres deres regelsæt, for nu skal ingen være i tvivl om, hvilke former for nøgenhed der er forbudt på det sociale medie. (Billede: Polfoto)

Hvad må man, og hvad må man ikke på Facebook? Der har længe været kritik af det sociale medies uklare regelsæt, men nu har de gjort noget ved problemet.

I en opdatering af retningslinjerne gør de det mere tydeligt, hvad de blandt andet mener om nøgenhed og mobning. Stort set intet er nyt, men det er blevet uddybet, så regelsættet nu fylder næsten tre gange så meget. Det skriver BBC.

'Vi har et regelsæt, der er designet til at hjælpe folk med at forstå, hvad der er acceptabelt at dele på Facebook. Reglerne er lavet for at skabe et miljø, hvor personer kan føle sig motiverede til at behandle hinanden med empati og respekt', skriver Facebook selv om begrundelsen for at uddybe retningslinjerne yderligere.

TV: Genial robot laver de vildeste pandekager
TV: Genial robot laver de vildeste pandekager

En af de ting, som det sociale medie har været uklar omkring, er nøgenhed. Det har de ændret. Det betyder blandt andet, at der nu helt konkret står, at man ikke må vise kønsdele og seksuelle aktiviteter på Facebook, mens det også er forbudt at skrive detaljeret om sex.

Forbudt er også ”fuldt eksponerede numser”, altså billeder med fokus på en nøgen bagdel. Bryster må man gerne vise, med mindre man kan se brystvorter. Den regel er dog til at komme uden om, for det er helt i orden at vise billederne, hvis det er i forbindelse med amning eller brystkræft.

Ifølge rygter har Facebook engang fjernet det her billede, fordi det viser bryster. Hvis man kigger nærmere efter, er det dog ikke tilfældet.

29-årige Elena på 'Facebook': Hvem vil gøre mig gravid?
29-årige Elena på 'Facebook': Hvem vil gøre mig gravid?

Nu er det ikke kun nøgenhed, der har fået regelsættet til at bleve tre gange så langt. Facebooks holdning til mobning, kriminalitet og voldeligt indhold er også blevet tydeliggjort. I alle tre tilfælde er det grundlæggende forbudt, men hvis det er for at skabe opmærksomhed på et problem, kan det sociale medie tillade det.

Monika Bicket, der står for Facebook's indholdspolitik, siger til BBC, at brugerne ofte havde spørgsmål om, hvad det sociale medie præcist mente med deres regelsæt. Hun påpeger selv som eksempel, at deres holdning til terrorisme er blevet meget tydligere.

- Nu gør vi det klart, at vi ikke kun forbyder terror-organisationer og deres medlemmer på Facebook, men også alt, der støtter terror-grupperne og deres handlinger og ledere, er forbudt. Det var ikke forklaret i detaljer tidligere, siger Monika Bicket.

Tusindvis af pjækkelystne unge snydt
Tusindvis af pjækkelystne unge snydt

Vil du være sikker på, at du ikke gør noget forkert, næste gang du lægger noget på Facebook? Så kan du læse hele regelsættet her. En anden mulighed er at bruge sin sunde fornuft.

Unge gider ikke at dele deres liv med Facebook længere
Unge gider ikke at dele deres liv med Facebook længere

LÆS OGSÅ: Fadøl forbudt på Løkkes Facebook

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Opsigtsvækkende vidneudsagn i retten:...
bt.dk
Hella Joof taler ud om sin store...
bt.dk
Chok-melding: Kæmpe tunnel-projekt...
bt.dk
God timing? Zuckerberg solgte...
bt.dk
Hitter på mx

Annonce



Hitter på mx