Af - 14/07-16 06:02; Opdateret: 14/07-16 17:15

Findes på populære feriedestinationer: Dette træ kan slå dig ihjelFindes på populære feriedestinationer: Dette træ kan slå dig ihjel

Der findes et træ i verdens tropiske egne, der ikke bare er farligt - det kan rent faktisk slå dig ihjel.

storybild

Selvom det vokser på rolige, turistvenlige strande, er Manchineel træet planteverdenens svar på djævelen.

Det tropiske træ findes i Caribien, den nordlige del af Sydamerika og endda i den amerikanske stat Florida. De fleste steder er Machineel-træerne markeret med et advarselsskilt eller et stort rødt kryds, da mange tror, at træernes æbler er spiselige.

Stadig flere danske rovfugle dør af forbudt gift
Stadig flere danske rovfugle dør af forbudt gift

Da spanske kolonister opdagede træet under besættelsen af Amerika, gav de det navnet ‘arbol de la muerte’, Dødens Træ, og det var ikke uden grund.

Træet indeholder en masse gift, heriblandt phorbol, der er meget giftigt og let opløseligt. Berøring af Manchineel-træets bark kan forårsage alvorlige kemiske forbrændinger på huden - selv indånding af luften omkring kan være farligt.

Men det er de æblelignende frugter, der har givet træet tilnavnet Døden.

Frugten smager angiveligt godt i starten, før svælget snørrer sig sammen, og kramperne begynder. Selv én lille bid af de sødt-duftende æbler, der, meget misvisende, kaldes 'strandæbler', kan forårsage alvorlige krampeanfald, og have dødelig udgang.

Kommune frygter rotter er resistente over for gift
Kommune frygter rotter er resistente over for gift

Ifølge IFLScience brugte Caribiske stammefolk saften fra Manchineel-træet som et torturredskab. Fangen blev bundet til et træ, og når det blev regnvejr blev træets giftige saft skyllet ned over offeret, som langsomt ætsede op.

Brand udvikler 'en hel del røg': Her skal du søge indenfor
Brand udvikler 'en hel del røg': Her skal du søge indenfor

Hvis nogen funderer over, om hvorvidt man ikke bare kan brænde træet, og sende det tilbage til helvede, kan vi forsikre dig om, at det heller ikke er en god idé. Røgen fra det brændende træ kan nemlig forårsage alvorlig irritation i øjnene, og endda medføre midlertidig blindhed.

via GIPHY


LÆS OGSÅ: Heltemodig hund angrebet af slange efter redning af 7-årig

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx