Af - 10/10-15 14:29; Opdateret: 10/10-15 15:53

Kvinder og mænd: Sådan bruger vi smartphonen forskelligtKvinder og mænd: Sådan bruger vi smartphonen forskelligt

Ny undersøgelse viser, at mænd og kvinder bruger smartphonen helt forskelligt. Flere mænd end kvinder tjekker nyheder, mens særligt kvinderne bruger mobilen til praktiske ting.

Bildstrecke im Grossformat »

Her er forskellen på, hvad mænd og kvinder bruger deres smartphone til. Kilde: Google

Tjekke vejret, sende sms'er, læse de seneste nyheder og spille spil. I dag kan danskernes mobil mange andre ting end bare at formidle opkald. Men det er meget forskelligt, hvad kvinder og mænd bruger deres smartphone til.

Det viser en ny undersøgelse, hvor Google med nye data har kigget danskernes smartphone-vaner efter i sømmene.

37 procent af kvinder med en smartphone bruger den blandt andet til at spille spil på, mens tilsvarende kun gælder for 27 procent af mændene. Tilgengæld læser mænd i højere grad end kvinder nyheder på deres smartphone.

- Facebook og WhatsApp har en tyngde hen mod kvinder. Vi ser, at det typisk er de sociale ting, som kvinder frem for mænd benytter sig af på deres smartphones, siger Carsten Andreasen, der er analysechef for Google.

Så mange kvinder tænder på at få tilsendt pik-billeder
Så mange kvinder tænder på at få tilsendt pik-billeder

Forskellen på mænd og kvinder ses også i måden, mænd og kvinder bruger deres smartphones på, når de ser fjernsyn.

17 procent af det, som mændene bruger deres smartphone til, mens de ser fjernsyn, relaterer sig til det, de ser i TV, mens kvinderne i højere grad har gang i alt muligt andet på deres smartphone, som ikke omhandler indholdet i fjernsynet. Kun ni procent, at de kvinder, der bruger deres smartphones, mens de ser tv, anvender den i relation til det, de ser på TV.

Google-investering kan være en trussel mod persondata
Google-investering kan være en trussel mod persondata

Undersøgelsen slår også fast, at kvinder i meget højere grad bruger deres mobil til flere forskellige funktioner end mænd. Dermed er der flere kvinder end mænd, der bruger mobilen til at tage billeder, til at optage video, til at tjekke vejret og til at lytte til musik.

- Det er spændende at se, at kvinder har taget smartphonen så meget til sig. Nu bruger de den oftere end computeren. Smartphonen var ellers mandens domæne, da den for syv-otte år siden kom ud. Der var det stort set kun mænd mellem 30-50 år, der brugte smartphones, siger Carsten Andreasen.

Huawei og LG bag Googles nye mobiler
Huawei og LG bag Googles nye mobiler

Han fortæller desuden, at Googles data viser, at smartphonen bliver anvendt til mere og mere, og at det 'helt store nye' er, at man også anvender sin smartphone i forbindelse med køb over nettet.

-Vi ser, at folk for alvor er begyndt at bruge mobilen i første del af købsfasen, hvor man researcher, inden man foretager sit køb. Den sidste del af købsfasen, selve dét at foretage købet over smartphonen, er ved at komme, og der er ingen tvivl om, at MobilePay gør en forskel her, siger Carsten Andreasen.

Klik dig gennem, hvordan mænd og kvinder bruger deres smartphone forskelligt i galleriet øverst i artiklen.

Nyt website fortæller hvad din og naboens bolig er værd
Nyt website fortæller hvad din og naboens bolig er værd

LÆS OGSÅ: Ny sex-trend bytter om på rollerne: - Det giver et kæmpe rush

LÆS OGSÅ: Arla efter forslag om mande-yoghurt: Vi lægger os fladt ned

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Har du en elektronisk p-skive? Så...
bt.dk
Politiet rykkede ud til...
bt.dk
Skat og politiet har snuppet biler og...
bt.dk
Mimi Jakobsen: Sømandsboss kaldte mig...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx