Af Lars Dinesen - 20/09-17 20:04

Hvis du sender videoer på telefonen, så skal du aldrig sende noget til iPhone-ejere igenHvis du sender videoer på telefonen, så skal du aldrig sende noget til iPhone-ejere igen

En ny funktion får det til at løbe koldt ned af ryggen på flere mennesker, der deler hemmeligheder i videoform fra deres telefoner.

storybild

Det skriver Independent.

Snapchat, FaceTime-opkald og videobidder fra din dagligdag kan nu bliver optaget direkte hos de, der modtager dine beskeder. Og gemt for stedse.

Godt en uge efter præsentationen af Apples nye produkter bliver der nu også rullet et frisk udgave af styresystemet iOS ud til it-gigantens mobile enheder. Her vækker en ny funktion bekymring for det dugfriske styresystem. Det fungerer som at tage et skærmbillede, men i videoform. Og afsenderen får intet at vide.

Med et par tryk på nogle få knapper kan indehavere af iOS 11 nu optage alt, hvad der løber over deres skærm, lige fra Facetime til for eksempel afklædte videoer, der er sendt i fortrolighed på Snapchat. Forevigelsen af for eksempel Instagram-stories eller videoopkald bliver gemt direkte på kamerarullen, hvor man frit kan afspille skærmvideoen eller dele den videre.

I 2016 viste en yougov-undersøgelse foretaget for Telia blandt 2.506 unge, at halvdelen af danske 15-19-årige har fortrudt et billede eller en video, de har sendt på Snapchat.

Apps som Snapchat, der ellers sletter beskeden, når den er blevet vist én gang, har aldrig været sikret imod, at man med en anden telefon, tablet eller et regulært kamera har kunnet filme skærmen, men den nu bliver det altså uhyggeligt let for modtagerne at gemme billeder for evigt.

Den nye funktion har fået flere til at reagere på det sociale medie twitter.

Det nye styresystem blev udrullet onsdag. Skærmoptagelsen kan tilføjes ens kontrolcenter igennem 'indstillinger,' når opdateringen er hentet ned.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

Annonce



Hitter på mx