Af - 13/10-14 19:12; Opdateret: 13/10-14 20:22

Nettet flyder over med billeder af nøgne danskere og dankortNettet flyder over med billeder af nøgne danskere og dankort

Lige nu deles danske billeder af nøgne teenagere, dankort og passwords i stor stil. Derfor opfordrer ekspert dig til at skifte dit password omgående.

storybild

Mange danske brugere er blevet ramt i en stort hackerangreb, der involvere helt unge teenagere. (Det viste billede er ikke fra hacker-sagen) (Billede: Metroxpress)

Hansen, Jensen og Pedersen. Der er mange danskklingende navne på listen over ofrene for det store hackerangreb fra det sociale medie Snapchat.

Her blev der offentliggjort op mod 200.000 billeder og videoer over weekenden.

Metroxpress har fået adgang til en liste på 392 brugernavne, der ifølge hackerne er ramt af it-indbruddet, og der er mange danskere blandt.

Det bekræfter en sikkerhedsekspert, der har haft adgang til en del af det store billedmateriale fra sagen.

- Det er svært at danne sig det fulde overblik, når der er så mange billeder, men jeg vil anslå, at mellem 20-30 pct. af de ramte er danskere. Måske endda flere, siger Peter Kruse, it-sikkerhedsekspert hos CSIS.

Metroxpress har set blogs fra udlandet, hvor der er lagt billeder fra indbruddet op, der viser danskere, som har taget billeder af forsiden og bagsiden på deres dankort.

Forstå skandalen: Sådan skete det store Snapchat-læk
Forstå skandalen: Sådan skete det store Snapchat-læk

Samtidig viser brugere på et netforum, hvordan de har fundet telefonnummeret på en dansk teenagepige, der i god tro har sendt sit telefonnummer til en ven via Snapchat.

Men hacket stopper ikke her. Der findes samtidig lister med brugeroplysninger, som formentlig også stammer fra hacket.

- Jeg har set en oversigt over brugernavne og passwords til Snapchat, der er blevet stjålet af hackerne, og derfor vil jeg anbefale alle at skifte deres password til Snapchat øjeblikkeligt, siger Peter Kruse.

Da mange brugere har det samme password til forskellige sociale medier gælder det også Facebook, Twitter og Instagram, hvis du bruger det samme password som til Snapchat.

Peter Kruse understreger, at man ikke skal forsøge at finde frem til billederne for at se, om man er blandt de hackede - eller bare af ren nysgerrighed.

For det første bryder man loven ved at hente billederne. For det andet flyder billedfilerne med virus, der kan gøre din computer sårbar over for mere hacking.

Danske skolepiger ramt i stort nøgen-læk
Danske skolepiger ramt i stort nøgen-læk

Peter Kruse kan til gengæld trøste de ramte med, at billederne ikke bliver spredt så hurtigt som i tidligere sager.

Det skyldes det meget grove indhold i hackingen, der afskrækker mange.

- De netaktivister, der normalt vil dele den her slags indhold, prøver faktisk at dæmme op for spredningen og slette download-siderne. Det skyldes, at billederne og videoerne tangerer til børneporno, og det er der heldigvis rigtig mange, der er imod, siger Peter Kruse.

Er du blevet ramt af hackingen? Skriv til mig på jopo@mx.dk og fortæl din historie.

Forstå sagen:

Det er ulovlig at opsøge Snapchat-hackede billeder
Det er ulovlig at opsøge Snapchat-hackede billeder

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Beredskabsstyrelsen advarer grill- og...
bt.dk
Dansk koncern på vej i ny stor...
bt.dk
88-årig kørte over for rødt: Mor med...
bt.dk
Dommedags-scener på den jyske hede:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx