Af Sebastian Kirk - 25/01-18 22:01

Facebooks nye indkøb kan være enden på 'fake news'Facebooks nye indkøb kan være enden på 'fake news'

Facebook har opkøbt et firma, der skal hjælpe med at bekæmpe misinformation, siger ekspert.

storybild

(Billede: Dado Ruvic)

Falske nyheder og misinformation skal være fortid på Facebook.

Det lader til at være bevæggrunden for, at det sociale medie netop har opkøbt virksomheden Confirm.io, der specialiserer sig i at aflæse identifikationsdokumenter.

Sådan vurderer Facebook-specialist Mikael Lemberg, der udvikler kommunikationssoftware hos Falcon.io og i øvrigt har en fortid som ansat hos Facebook.

»Der er masser af dokumentation for, at en stor del af udbredelsen af fake news spredes på sociale medier via falske profiler,« forklarer han og fortsætter:

»Det, Facebook nok forsøger her, er at finde ud af, hvordan de mest effektivt kan komme falske profiler til livs. For hvis de kan det, kan de også sikre, at fake news får minimal distribution.«

Mikael Lemberg forklarer, at Facebook beder om dokumentation, når de mistænker en profil for at være falsk. Og den proces kan Confirm.io strømline med specialværktøjer, der automatisk og med stor nøjagtighed kan genkende eksempelvis kørekort og pas.

Facebook er på det seneste blevet kritiseret for - bevidst eller ubevidst - i at have spillet en betydelig rolle i blandt andet Brexit-afstemningen i Storbritannien samt det amerikanske præsidentvalg i 2016, fordi der er blevet spredt misinformation på det sociale medie.

»Og det ser Facebook måske som en af deres største trusler mod fremtiden. Hvis der breder sig en generel enighed om, at Facebook er skidt for demokratiet, så kan det have rigtig langvarige konsekvenser for deres popularitet fremadrettet,« siger Mikael Lemberg.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ekspert om forældres kritik af...
bt.dk
Løkke i ny dobbeltrolle: Erhvervsfond...
bt.dk
Vil undgå katastrofen: Magnussen og...
bt.dk
BT-journalist udsat for...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx