Af - 24/08-16 11:12

Ekspert: Så lang tid går der før Pokémon GO er ude af billedetEkspert: Så lang tid går der før Pokémon GO er ude af billedet

Nye data viser, at interessen for Pokémon Go angiveligt har toppet. Ekspert mener dog, at Pokémon Go først vil gå i sig selv igen om et halvt år.

Bildstrecke im Grossformat »

Pokémon GO er det helt store hit lige nu, og hele verden er blevet ramt af bølgen.

Overbefolkede parker og venneflokke, der jagter virtuelle dyr på gader og stræder. Det har været virkeligheden de seneste to måneder, hvor det populære spil Pokémon GO har været på markedet.

Men sommerferiens største dille ser ud til at have toppet. Victor Anthony, der er aktieanalytiker hos kapitalforvaltningsselskabet Axiom, har ifølge Bloomberg kigget nærmere på de tilgængelig data for Pokémon GO-appen, skrev Ritzau tidligere.

De viser, at antallet af daglige brugere verden over er faldet med 35 procent, og at de daglige downloads er faldet med 70 procent.

Dansk politi har humor: Går viralt med bøn til Pokémon-spillere
Dansk politi har humor: Går viralt med bøn til Pokémon-spillere

Da Pokémon GO-feberen i slutningen af juli var på sit højeste, spillede 45 millioner mennesker verden over spillet på daglig basis, men nu er antallet nede på 30 millioner.

Men at Pokémon GO nu ser ud til at have peaket, er der ikke noget unaturligt i. Det mener Henrik Schønau Fog, der er spilforsker og lektor i medieteknologi på Aalborg Universitet.

- Det er meget normalt, at alle de her spil har nyhedsinteressse i starten og derfor peaker i begyndelsen af deres levetid. I dag går det så stærkt, at det typisk kun tager tre dage, før popularitet falder. Men Pokémon GO har holdt interessen godt oppe i halvanden måned, siger forskeren.

Interessen for Pokémon Go er på vej nedad
Interessen for Pokémon Go er på vej nedad

Han tror også, at der vil gå længere tid end normalt, før Pokémon GO går i sig selv.

- Levetiden holder nok længere, fordi der er et socialt aspekt i at spille Pokémon GO. Dertil vil der nok være mange, som engang imellem lige hiver appen frem, når de rejser til et nyt sted, hvor de skal tjekke, om de kan fange nogle af de sjældne Pokémon, siger Henrik Schønau Fog.

TDC-kunder storhentede Pokémon Go ved premieren
TDC-kunder storhentede Pokémon Go ved premieren

Henrik Schønau Fog gætter på, at der går et halvt år, før spillet går i sig selv igen. Han understreger dog, at der altid vil være nogle hardcore brugere, som vil forsætte med at spille Pokémon GO.

Der er dog stor chance for, at interessen for Pokémon GO vil stige igen:

Interessen forsvinder, når der ikke kommer nyt indhold, og spillet bliver en rutine. Hvis spillets udviklere er lidt smarte, så skaber de nyt indhold og nye muligheder for at spille Pokémon GO.
Det siger Henrik Schønau Fog.

Han forestiller sig, at spillet kunne fornyes med en ny kategori af Pokéstops eller ved at tilføje nye levels til spillet.

LÆS OGSÅ: Her er appen, der har slået Pokémon GO

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nicolas Sarkozy anholdt af politiet
bt.dk
Kendt DR-vært dater ny mand
bt.dk
Midt i skandalen: Facebooks ansatte...
bt.dk
35-årig far dræbte sine børn og tog...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx