Af - 03/08-15 14:09

Ny Facebook-funktion skal udfordre SnapchatNy Facebook-funktion skal udfordre Snapchat

Facebook har i weekenden brugt stor festival til at teste en helt ny feature.

Bildstrecke im Grossformat »

Snapchat gør det. Twitter har planer om det.

Nu vil Facebook også være med – det handler om at tilbyde en samlet live-strøm af bruger-opdateringer fra specifikke begivenheder eller en bestemt by. I Snapchat-sammenhæng eksempelvis kendt som 'Our Story' og 'Live'.

Så mange bruger Facebook hver måned
Så mange bruger Facebook hver måned

Det nyeste Facebook-tiltag fik sin debut under musikfestivalen Lollapalooza, der fandt sted i Chicago hen over den forgangne weekend. Det skriver Wall Street Journal.

Her kunne man tjekke ind og tjekke ud, hvad folk på delte helt uden at være til stede. I testfasen gav Facebook kun alle amerikanske brugere adgang til at se, hvad der foregik ved musikfestivalen, hvor 100.000 publikummer hver dag havde købt billet.

SNAPCHAT: Ny opdatering gør det besværligt at se venners 'Stories'
SNAPCHAT: Ny opdatering gør det besværligt at se venners 'Stories'

Indholdet var en blanding af billeder fra koncerter på scenen, musikernes egne opdateringer og altså privates oplevelser.

- Lollapalooza-initiativet er kun er af mange måder, hvorpå Facebook forsøger at hjælpe folk med at få fornemmelsen af en begivenhed uden selv at være til stede, lyder det fra en Facebook-talsmand i en udtalelse til Wall Street Journal.

Nu kan du være Snapchat-konge på Facebook
Nu kan du være Snapchat-konge på Facebook

Den kommende Facebook-feature fungerer nogenlunde som Snapchats 'Our Story' og 'Live', hvor brugere kan bidrage til store begivenheder med egne snaps, der bliver samlet i samme feed. Læs mere om det HER.

Forskellen på Facebooks kommende variant af live-dækningen skulle dog være, at man kun følger med i venners opdateringer og ikke revl og krat som på Snapchat og også på den kommende Twitter-version.

Det vides endnu ikke, hvornår Facebook har den nye feature klar.

LÆS OGSÅ: Stor nyhed: Snapchat dropper 'irriterende' kendetegn

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx