Af Maria Christine Madsen - 13/11-17 08:50

7 ting der irriterer alle: Sådan skal du gøre i flyet 7 ting der irriterer alle: Sådan skal du gøre i flyet

Har du altid undret dig over, hvem der egentlig har ret til armlænet? Om det er i orden, du tager dine sko og strømper af? Eller om du gerne må vække personen, der sidder ved gangen, fordi du skal bruge toilettet?

storybild

MODELFOTO. (Billede: Shutterstock )

Har du altid undret dig over, hvem der egentlig har ret til armlænet? Om det er i orden, du tager dine sko og strømper af? Eller om du gerne må vække personen, der sidder ved gangen, fordi du skal bruge toilettet?

Så har British Airways og ProdegeMR foretaget en undersøgelse, som måske kan give dig svarene.

Det skriver Business Insider.

Flyselskabet og analysefirmaet har spurgt 1.500 flyrejsende fra fem store rejsemarkeder - USA, England, Frankrig, Tyskland og Italien - om deres mening angående den korrekte flyetikette.

Alle de adspurgte har både fløjet indenrigs og internationalt det seneste år.

Her er undersøgelsens resultater:

Hvem har ret til armlænet?

Det er et af de helt store spørgsmål, men ifølge 67 procent af de adspurgte i undersøgelsen er det mest anstændige at gøre kun at tage ét armlæn og lade det andet tilfalde den person, du sidder ved siden af. Der er dog større uenighed, når det kommer til sædet i midten. 47 procent af de britiske deltagere i undersøgelsen og 42 procent af de amerikanske mener, at personen i det midterste sæde har ret til begge armlæn. Halvdelen af de adspurgte fra Italien, Frankrig og Tyskland mener, at armlænene bør tilfalde dem, der spørger om lov til at bruge dem.

Skal du beholde sko og strømper på?

Nogen kan ikke holde ud at have sko på, mens man flyver. Andre kan ikke holde lugten eller synet af andres fødder ud. Ifølge undersøgelsen mener 59 procent af de adspurgte dog, at det er helt i orden, hvis man tager sine sko af. Det sammen gør sig dog ikke gældende med strømper. Hele 87 procent mener, at det overhovedet ikke er i orden, hvis man tager dem af også.

Er det i orden at småsnakke med sidemanden?

Ti timer om bord på et fly kan virke som lang tid, og nogle vælger at få tiden til at gå ved at tale med de andre passagerer. Spørger man de adspurgte i undersøgelsen, så mener 83 procent dog, at småsnak ikke hører til på et fly. 'Samtalen' bør ifølge dem højst være et 'hej' og et smil. Ikke mere. De britiske adspurgte anbefaler, at man benytter sig af at gå på toilettet som en høflig måde at stoppe uvelkommen snak.

Må man vække sidemanden, hvis han eller hun sover?

De fleste, der har fløjet langt, ved, at det er så godt som umuligt at holde sig hele vejen. Men hvad gør man, hvis man skal på toilet, men manden eller kvinden, der sidder i sædet ved gangen, er faldet i søvn? Ifølge 80 procent af de adspurgte, så er det helt i orden at vække den sovende passager. 40 procent mener dog, at man kun kan tillade sig at gøre det én gang. En tredjedel af de adspurgte sagde dog, at de ville forsøge at kravle hen over den sovende, hvis personen sov tungt. Hvis du begiver dig ud i den klatremanøvre, så mener 54 procent, at du skal kravle over personen ved at vende 'ansigt-til-ansigt'.

Hvad gør du, hvis sidemanden snorker?

Det kan være umådeligt svært at falde i søvn, hvis man først kommer til at lytte til sidemandens snorken. Men ifølge 66 procent af de adspurgte, så bør man ignorere det og i stedet skrue op for lyden til sin musik eller den film, der bliver vist om bord på flyet. 11 procent af amerikanerne sagde dog, de ville prikke til den person, der snorker, mens 20 procent af briterne ville skubbe lidt til personen og derefter lade som om, det var et uheld.

Skal du gå på jagt efter en bedre plads?

Hvis du ender med at sidde klemt inde mellem flere passagerer, mens andre sæder er gabende tomme, så mener 53 procent af de adspurgte, at det er i orden at bede om en ny plads.

Hvor kraftigt må lyset være på din skærm?

Har du taget din mobiltelefon, tablet eller andet med for at fordrive tiden med eksempelvis en film, så mener 92 procent af de adspurgte, at du bør skrue godt ned for lysstyrken, så snart lyset i kabinen bliver skruet ned.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Charlotte er alenemor til syv:...
bt.dk
Stjerneadvokat om udvikling i Kim...
bt.dk
Psykiater: Hvis Peter Madsen bliver...
bt.dk
'Han var så målrettet i sine øjne':...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx