Af - 26/10-15 14:31; Opdateret: 26/10-15 14:42

Endelig! Her er forklaringen på mystisk ny emojiEndelig! Her er forklaringen på mystisk ny emoji

For en måned siden kom der en ny mystisk emoji, som ingen kunne forklare. Men nu får vi endelig en forklaring.

Bildstrecke im Grossformat »

Da iPhone-opdateringen iOS9.1 blev tilgængelig, dukkede der pludselig en ny emoji op på vores mobiler. Den såkaldte 'Eye in speech bubble'. Altså en taleboble med et øje i.

Det fik internettet i gang med at diskutere: Hvad betød den nye emoji? Nogle bud var, at den skulle bruges som indikator for, at en samtale ikke var sikker, eller at en samtale var blevet set af modtageren.

Længe ventet opdatering: Nu kan du give dine venner fingeren
Længe ventet opdatering: Nu kan du give dine venner fingeren

Det skabte kun endnu flere spekulationer, da man fandt ud af, at emojien ikke kom fra 'Unicode Authority' – det firma, der skaber og godkender nye emojis.

Imens kunne ingen få Apple i tale om den mystiske taleboble.

Men nu åbner Apple op og løfter sløret for den mystiske emoji, og den har en helt anden betydning, end hvad brugere først troede.

Det skriver Mashable.

Den skal nemlig bruges i en anti-mobbe-kampagne, der skal hjælpe unge, der til daglig oplever mobning på de sociale medier.

SNAPCHAT: Sådan indstiller du selv dine venne-emojis
SNAPCHAT: Sådan indstiller du selv dine venne-emojis

Kampagnen hedder 'I am a witness', og ved hjælpe af emojien, kan man som vidne til mobning på de sociale medier vise, at man ikke synes, det er i orden.

Det er Ad Council, der har startet kampagnen sammen med helt store spillere på de sociale medier som Apple, Google, Facebook, Adobe og Twitter.

Flere af de store selskaber er tidligere blevet beskyldt for ikke at gøre nok ved mobning på deres kanaler, men nu er de altså gået sammen i dette tiltag mod mobning.

Afslører Facebook hemmelighed om ny funktion her?
Afslører Facebook hemmelighed om ny funktion her?

- Forhåbentlig kan vi skabe noget for en gruppe mennesker, som går fra at være tilskuere til at blive deltagere. En gruppe mennesker, der går imod og siger fra, hvis nogle bliver mobbet, siger Lisa Sherman, der er daglig leder og grundlægger af Ad Council til Mashable.

Udover den mystiske emoji har kampagnen også en app, der ligeledes går under navnet 'I am a witness', hvor man kan downloade et alternativt keyboard med mange flere emojis, der støtter op om kampagnen.

LÆS OGSÅ: Omstridt emoji er på vej til iPhone - disse kommer også...

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Uhyggelige billeder: Cavendish flyver...
bt.dk
Gorm og hans tre danske børn i dyb...
bt.dk
Tidligere S-minister afværger...
bt.dk
Stjerne-skuespiller blev til grin...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx