Af - 24/02-16 06:35

Danskerne streamer musik som aldrig førDanskerne streamer musik som aldrig før

Mere end to millioner danskere streamede musik i 2015. Det er 730.000 flere end året før.

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto/AP/Britta Pedersen)

Streamingtjenester, der kun tilbyder musik stormer frem i takt med, at flere af brugerne gerne vil betale de kunstnere, der har leveret musikken.

Det viser en ny nordisk undersøgelse af skandinavernes streamingvaner, The Polaris Nordic Digital Music Survey 2015, som er foretaget i et samarbejde mellem de tre nordiske musiske forvaltningsselskaber Koda (DK), Teosto (FIN) og Tono (N).

I 2015 var der, sammenlignet med året før, 730.000 flere danskere i alderen 15-65 år, der lyttede til musik på streamingtjenester som Spotify, Apple Music, Tidal eller TDC/YouSee.

Galleri: Her er det mest hørte musik i 2015
Galleri: Her er det mest hørte musik i 2015

Det samlede nordiske streamingforbug er ændret fra 8,7 millioner til 9,4 millioner i 2015, og det drives af en markant stigning i antallet af danske kunder i streaming-forretningerne.

- Det er udtryk for en grundlæggende forståelse af noget meget vigtigt: At musikken kommer et sted fra og har en værdi, som det koster noget at stille til rådighed, siger direktør hos KODA, Anders Lassen, i en pressemeddelelse.

Passer du i statistikken? Se om du bør gå mest op i musik eller nyheder
Passer du i statistikken? Se om du bør gå mest op i musik eller nyheder

I undersøgelsen er der også spurgt til, hvorvidt forbrugerne deler det synspunkt, at
musikkens skabere skal have betaling, når deres musik benyttes online. Hele 63 procent af de adspurgte erklærer sig enige – hvilket er en fremgang på mere end 10 procent i forhold til året før. Kun 5 procent i erklærer sig uenige, mod 19 procent i 2014.

Selv om TIDAL, Apple Music og de andre streamingtjenester stormer frem, så er det stadig en gratis version, der fylder mest i landskabet. YouTube fylder nemlig stadig godt i det samlede musikstreamingforbrug. Samlet set tilkendegiver 35 procent af danskerne, at de i løbet af det seneste år har benyttet sig af videotjenesten til at streame musik, skarpt efterfulgt af Spotify med 32 procent og TDC/YouSee

LÆS OGSÅ: Hører du musik på din iPhone: Så kan Apple koste dig 99 kroner ved midnat

LÆS OGSÅ: GRAFIK: Roskilde streamer helt vildt

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx