Af Webstud/TR - 01/12-17 22:37

Facebook tester ny metode: Nu skal du logge ind med dit kameraFacebook tester ny metode: Nu skal du logge ind med dit kamera

Det sociale medie kan i fremtiden muligvis nægte dig adgang, hvis du ikke uploader en selfie.

storybild

Tag en selfie, før du kan logge ind. Den nye funktion skal angiveligt øge sikkerheden på Facebook. (Billede: Scanpix/Arkivfoto)

Facebook er i gang med at teste en ny metode til at bekræfte, om du er en robot eller et menneske. Metoden kræver, at brugere tager en selfie for at bevise, at de faktisk er dem, de giver sig ud for at være.

Det skriver WIRED.

Det nye selfie-system blev opdaget af en Twitter-bruger og er senere blevet bekræftet af Facebook selv.

I beskeden, der dukker op på udvalgte brugeres skærme, står:

'Vær venlig at uploade et billede af dig selv, der tydeligt viser dit ansigt. Vi tjekker det og sletter det derefter permanent fra vores servere.'

En talsperson fra Facebook siger til WIRED, at den nye metode skal 'hjælpe os med at fange mistænkelig aktivitet ved forskellige interaktionspunkter på siden'.

Selfierne skal ifølge Facebook blandt andet gøre det nemmere at stoppe såkaldte bots fra at oprette falske profiler, sende venneanmodninger og oprette reklamer.

Det kommer i kølvandet på flere sager om russiske Facebook-konti, der har forsøgt at påvirke amerikansk politik ved blandt andet at købe reklamer på det sociale medie.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se billederne: Snestorm skaber kaos i...
bt.dk
Dansk reality-deltager har fået...
bt.dk
Forandret for altid? Astronaut er...
bt.dk
DMI: Nu bliver vejret helt anderledes
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx