Af Thomas Berger - 18/08-15 07:27

Anmeldelse: Mursten med lyd og brølAnmeldelse: Mursten med lyd og brøl

Creatives nye trådløse højttaler er kantet, fyldt med funktionalitet og kan brøle meget højt.

storybild

Pris: 1.799 kr.
Web: Creative.com
Karakter: 4/6

Sound Blaster Roar 2 er en lille klods at se på – diskret som en højteknologisk mursten i sit udtryk med en bagside fyldt med knapper og stik, der afslører, at den trådløse højttaler kan mere end blot spille højt.

TEST: Her er det dårlige ved Apple Watch
TEST: Her er det dårlige ved Apple Watch

Inde i klodsen sidder i alt fem højttalere som leverer en lyd, der umiddelbar synes at mangle dynamik og styrke. Men det ændrer sig, når den såkaldte Tera Bass-funktion slås til, og bassen dermed får den nødvendige tyngde til at skabe et bredere lydbillede, som stadig mangler detaljer, men matcher højttalerens pris og størrelse.
Skal bassen sparke endnu hårdere, kan funktionen Roar aktiveres – men så skal lydmenuen også stå på rock og pop med smæk i. Samtidig gør den ekstra tunge bas grundigt indhug i batterikapaciteten på otte timer.

TV: Genial gadget redder din mandag morgen
TV: Genial gadget redder din mandag morgen

Den trådløse kobling til Sound Blaster Roar 2 sker via Bluetooth eller NFC, men det er også muligt at tilkoble via jackstik eller USB til computeren. Eller du kan fylde et MicroSD-hukommelseskort med musik, sætte det i klodsen og afspille musik derfra.
Højttaleren er udstyret med mikrofon, så den i samspil med din telefon kan benyttes til konferencekald. Eller mikrofonen kan benyttes til at optage lyd ved forelæsninger, eller til at indlæse godnathistorier til ungerne. Klodsen har endda en sovetidsfunktion, så den automatisk slukker for afspilning af lyd efter en halv time.

Vildt: Xbox controller suger dit blod, når du taber
Vildt: Xbox controller suger dit blod, når du taber

Sound Blaster Roar 2 er ikke noget designikon, men den gør heller ikke nogen æstetisk fortræd. Lyden er udmærket uden at være fænomenal, til gengæld er klodsen proppet med langt mere funktionalitet end lignende trådløse højttalere i samme prisklasse.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx