Af - 16/03-15 06:21

TV: Genial robot laver de vildeste pandekagerTV: Genial robot laver de vildeste pandekager

Pandekager er ikke længere bare mad. Det er kunst, og snart kan du få en robot til at lave billeder af dej.

Familiefar har opfundet robot, der kan lave tegninger om til pandekager. Se video i større format i vores videosektion Videoportal

Det er ikke nok, at den bare er rund. Og du kan ikke blære dig med at vende den i luften. Det er blevet en kunst at lave pandekager, og snart kan du selv være med.

For en måned siden var det pandekage-dag, og der fortalte vi på metroxpress om nogle ret vilde pandekager, som ikke bare kommer af at hælde en deciliter dej på panden.

Men hvis man ikke vil leve af pandekager, indtil man er en mester i at male med dej, så er der en løsning på vej. En mand har nemlig opfundet en robot-printer, der kan lave pandekager ud fra de tegninger, man giver den.

Pandekagedagen: Her deler Bagedyst-Tobias sin opskrift - og det vigtige smør-trick
Pandekagedagen: Her deler Bagedyst-Tobias sin opskrift - og det vigtige smør-trick

Det fungerer på den måde, at finder en tegning, som man gerne vil have som pandekage. Den lægger man så ind i et computerprogram, hvor man kan tegne stregerne op.

Robotten vil så spytte dej ud på panden i den rækkefølge, du har lavet stregerne. Og vupti. Du har tegnet din helt egen unikke pandekage.

Se mere om pandekage-robotten i videoen øverst.

TV: Da han vender pandekagen, afslører han et mesterværk
TV: Da han vender pandekagen, afslører han et mesterværk

Den smarte robot-printer går under navnet PancakeBot, og den er opfundet af Miguel Valenzuela, der er far til to pandekage-glade børn. Han havde først lavet en prototype af robotten, blandt andet ved hjælp af Lego, men nu er der en rigtig på vej.

Miguel Valenzuela har nemlig oprettet projektet på Kickstarter, hvor iværksættere kan samle penge ind til at realisere deres drømme. Og noget tyder på, at pandekage-printeren bliver til virkelighed.

Indtil videre har den indsamlet 175.000 amerikanske dollars, svarende til 1,2 millioner kroner, og der er stadig 24 dage at samle ind i. Målet var 50.000 dollars, så projektet har for længst fået de penge, der skal bruges.

Her er rockstjernes sære krav: - Ingen bananer i nærheden
Her er rockstjernes sære krav: - Ingen bananer i nærheden

Du kan se mere om PancakeBot og eventuelt støtte med en pose penge på projektets side på Kickstarter.com.

Vil du selv til at give dig i kast med kunstneriske pandekager, så er det værd at tjekke den her Tumblr-side. Her viser amerikanske Brek, hvordan han laver lækker morgenmad til sine børn. Han har også en Facebook-profil.

Handler det mere om smagen end udseendet, så har vinderen af Den Store Bagedyst 2014, Tobias Hamann-Pedersen, tidligere givet metroxpress en opskrift på de lækreste pandekager.

Derfor bør du ikke spise tre måltider om dagen
Derfor bør du ikke spise tre måltider om dagen


LÆS OGSÅ: TV: Her er ninja-katten

LÆS OGSÅ: TV: Pinligt! Det skulle virke, men det gør det bare ikke

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Danske Spil: Her kommer årets første...
bt.dk
Stjerneadvokat om Peter Madsen: 'Det...
bt.dk
Sexpiger, afpresning og misbrug af 50...
bt.dk
Mads Steffensen afslører: På lørdag...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx