Af - 11/03-17 20:23

Her er 16-årige Julia på sit dødsleje: Derfor deler faren nu billedetHer er 16-årige Julia på sit dødsleje: Derfor deler faren nu billedet

Han har gemt fotoet på sin telefon i 16 måneder.

Bildstrecke im Grossformat »

En britisk far deler nu billederne af sin 16-årige datter på Facebook få minutter før hendes død for at sætte fokus på cyber-mobning og mentale lidelser hos unge.

På dagen, hvor det ville have være Julia Derbyshires 18 års fødselsdag har hendes far delt et billede, der er blevet taget øjeblikke før hun gik bort. Her ligger hun med drop og er tilsluttet en maskine, der holder hende i live.

På hospitalet havde man kæmpet i fem døgn for at få hende tilbage til livet efter hun havde hængt sig selv, men læger og sygeplejersker måtte til sidst give fortabt.

- Jeg kan ikke forklare, hvordan jeg har det - jeg er langt forbi grænsen for at være sønderknust af tab, skriver faren Adrian Derbyshire på Facebook og forsætter:

- Men den her forfærdelige historie om en smuk, ung kvinde, der havde givet op på sig selv og livet på grund af andre, må og skal høres.

Pensioneret læge er anmeldt for hjælp til selvmord
Pensioneret læge er anmeldt for hjælp til selvmord

Julias korte liv endte i december 2015. Adrian Derbyshire forklarer, at han fandt sin teenagedatters krop i familiens hjem i Warrington. Han forsøgte at give Julia førstehjælp, men det skulle vise sig at være forgæves.

Under et ophold i USA var den 16-årige Julia mål for mobning, hvilket fik hende til at opsøge hjemmesider for selvskadere. Til sidst traf hun den uigenkaldelige beslutning at tage sit eget liv.

Siden da har faren Adrian Derbyshire været heftigt involveret i arbejdet med at sætte fokus på unge, der begår selvmord. I Storbritannien er den primære dødsårsag for unge under 35 år netop døden for egen hånd.

15-årig pige begik selvmord efter gruppevoldtægt og mobning
15-årig pige begik selvmord efter gruppevoldtægt og mobning

Julias far har været i kontakt med 200.000 unge, hvor han har fortalt om sin tragiske oplevelse, men det var ikke nok for ham. Han ville sætte mere på spil og give folk det chok, der ville få dem til at tale om problemet. Derfor delte han fotoet.

- Det var en meget svær beslutning - alene det at tage billedet, for ikke at tale om at frigive det, siger han ifølge BBC og forsætter:

- Det har ligget på min telefon i de sidste 16 måneder. Bare ligget begravet.

Adrian Derbyshire forklarer nu, at han gerne ser, at der kommer mere uddannelse i skolerne om netop mobning på internettet og psykisk velvære. Han vil gerne klæde børnene så godt som muligt på til den uacceptable omgang, der finder sted.

I Danmark er der hjælp at hente, hvis man selv går med triste og negative tanker. Kontakt Livslinien på tlf.: 70 201 201 eller besøg deres hjemmeside.

LÆS OGSÅ: Ung pige oprettede 'rædsom' tråd i Facebook-gruppe: Derefter væltede det ind med uhyggelige råd om selvmord

LÆS OGSÅ: Eksperter: Sociale medier øger risikoen for selvmord

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Så du også de høje flammer ved...
bt.dk
Mere dårligt nyt til Hareide!...
bt.dk
Dansktoppens nye overraskende...
bt.dk
Slut med NemID-kortet: Nu kommer der...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx