Af Thomas Berger - 09/02-16 07:51

Brug din mobiltelefon som bærbar computerBrug din mobiltelefon som bærbar computer

Microsoft er klar med deres første Windows 10 smartphone – den er ikke designlækker, men har interessant funktionalitet.

storybild

(Billede: Microsoft)

Der er en dissonans mellem prismærkatet på Microsofts seneste Lumia 950XL og telefonens plastbagstykke, der får den til at føles billig. Fordelen er naturligvis, at du selv kan udskifte batteriet – men æstetisk lækker bliver telefonen aldrig.
Indmaden er der til gengæld intet i vejen med. Lumia 950XL har en 1.5 GHz quad-core Cortex-A53- samt en 2.0 GHz quad-core Cortex-A57-processor I centrum for tre gigabyte ram, 32 gigabyte hukommelse og en 5,7 tommer skærm med en opløsning på 2.560 x 1.440 pixel.

Det giver godt med hestekræfter til Windows 10-styresystemet, der stadig halter bagefter på mængden af mobile apps, men som til gengæld i sig selv er velfungerende på en mobil enhed.

Tag et kig ind i fremtidenmed 6 high tech-hoteller
Tag et kig ind i fremtidenmed 6 high tech-hoteller

Se listen: 6 lækre sommergadgets
Se listen: 6 lækre sommergadgets

En af de interessante funktioner i telefonen er Continuum, hvor du via en såkaldt Display Dock – et stykke ekstraudstyr til 999 kroner – kan koble telefonen til skærm, tastatur og mus, og benytte den som computer. Det betyder ikke, at du nu har en fuldblods bærbar i lommen. Men du har en maskine, der har adgang til dine filer i skyen og er velegnet til almindelige office-programmer og internetsurf.

Lumia 950XL har ingen fingeraftrykslæser men i stedet en beta-version af Windows Hello, der via det frontvendte kamera genkender dig og låser op for telefonen. Det fungerer, men telefonen skal lige lovlig tæt på ansigtet, og genkendelsen tager til tider længere tid end blot at indtaste en pinkode.

10 gadgets du ikke kan undvære til sommerens festivaler
10 gadgets du ikke kan undvære til sommerens festivaler

Kvinde tog grusom Apple-hævn, da kæresten var utro
Kvinde tog grusom Apple-hævn, da kæresten var utro

Lumia 950XL er et godt bud på en smartphone, der spiller flot sammen med hele Windows 10-økosystemet, men som mobil enhed stadig ligger i baghjul på konkurrenternes udvalg af apps.

Pris: 5.499 kr.
Web: Microsoft.dk
Karakter: 4/6

[billedtekst]
Lumia 950XL er udstyret med et 20 megapixel kamera, der tager virkelig gode foto.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Husker du Henrik og alle de andre?...
bt.dk
Betjent skulle fortælle mand, at hans...
bt.dk
Vildt: Så meget koster det at tjekke...
bt.dk
Kronprinsesse Mary har mistet en nær...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx