Af - 15/01-14 21:04

Så mange danskere har nu en smartphoneSå mange danskere har nu en smartphone

Tre ud af fire har en smartphone, viser nye tal. Knap hver fjerde har en anden mobiltelefon, mens én procent af befolkningen slet ikke har en mobil.

storybild

Smartphones er blevet noget nær uundværlige for mange danskere. (Billede: Polfoto/arkiv)

Smartphones er på få år gået fra at være nærmest ikke-eksisterende til at være hvermandseje. I dag har tre ud af fire således en af de smarte telefoner i lommen eller håndtasken, viser en meningsmåling foretaget af YouGov for metroxpress.

Ikke overraskende er det især de 18-49-årige, der er frontløbere – her har ni ud af 10 en smartphone. Blandt de ældre grupper er det knap så udbredt, men bedsteforælder-generationen er trods alt godt med på bølgen: Blandt de 60-74-årige svarer 53 procent faktisk, at de ejer en smartphone.

Hver anden bedstemor har fået smartphone
Hver anden bedstemor har fået smartphone

Den 'gammeldags' mobiltelefon er ikke helt uddød, selv om den har set bedre tider: Knap en ud af fire danskere ligger inde med sådan en, viser undersøgelsen. Blandt de 60-74-årige er det dog næsten hver anden, der har sådan en.

Tallene viser også, at én procent af befolkningen slet ikke har en mobiltelefon.

Undersøgelsen er baseret på interview med 1.011 repræsentativt udvalgte personer i alderen 18-74 år fra YouGov Panelet i perioden 13.-15. december 2013.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

United rejste sig efter kæmpe...
bt.dk
Så du også de høje flammer ved...
bt.dk
'I folkeskolen blev vores små sedler...
bt.dk
Dansk duo misser All England-finale...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx