Af - 05/04-15 09:18

Så meget privat data videregiver Snapchat til myndighederneSå meget privat data videregiver Snapchat til myndighederne

I firmaets første 'gennemsigtigheds-rapport' afsløres det, hvor meget information Snapchat videregiver til amerikanske regering.

Bildstrecke im Grossformat »

Appen kan dog bruges til meget sjovt. Her er det virkeligt akavede sex-selfies.

403 gange har regeringer bedt Snapchat om et indblik i brugerdata, og hele 375 af de gange var det USA der spurgte. Og firmaet bag den populære selfie-app er glade for at give lov. Hele 92 procent af forespørgslerne er nemlig blevet godkendt.

Ny Snapchat trend: Deler nøgenbilleder med lokale unge
Ny Snapchat trend: Deler nøgenbilleder med lokale unge

De sidste 28 forespørgsler kom fra Europa, hvor Frankrig er topscorer med ni. De fik dog ikke data ud af nogen af dem, da de blev afvist af app-firmaet.

Alle disse forespørgsler kom over en seks måneders periode og er blevet offentliggjort i en såkaldt 'gennemsigtigheds-rapport' fra Snapchat.

LISTE: 5 danske kendte, du burde følge på Snapchat
LISTE: 5 danske kendte, du burde følge på Snapchat

Firmaet har tidligere oplevet kritik for at opbevare brugernes data, da de jo slår sig an på, at billederne forsvinder efter den tidsbegrænsning man sætter. De påstår dog, at de ikke gemmer selve billederne, men blot nogle data omkring dem. Så du kan vist godt fortsætte med at sende akavede selfies og kys til kæresten uden at frygte, at der sidder nogen og kigger med.

Har du syndet? Så få tilgivelse på Snapchat
Har du syndet? Så få tilgivelse på Snapchat

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx