Af - 17/11-15 15:47; Opdateret: 19/11-15 15:58

Facebook: Derfor er netop disse ni venner på din profilFacebook: Derfor er netop disse ni venner på din profil

Har du nogensinde undret dig over, hvorfor du får vist netop disse ni mennesker - her er forklaringen fra Facebook.

Bildstrecke im Grossformat »

Her kan du se Facebooks nyeste opdateringer.

Facebook løfter lidt af sløret for, hvordan det sociale medie vælger de ni venner, du bliver præsenteret for på din profilvæg.

Det skriver Motherboard.

Hvis du nogensinde har undret dig over, hvorfor ham, der kopierede dine matematikopgaver i syvende klasse eller hende fra dit første job, dukker op i den lille mosaik af venner ude til venstre på din Facebook-profil, så kan du komme tættere på svaret.

21 TEGN: Er du skide irriterende på Facebook?
21 TEGN: Er du skide irriterende på Facebook?

Facebook giver et sjældent indblik i, hvordan den avancerede matematik, der danner rygraden i det sociale medie, fungerer. Hvordan Facebook finder ud af, hvilke venner, der dukker op i dit newsfeed, foreslår, hvem du skal chatte med eller vælger de ni venner til venstre på din profil.

Sagen er, at det sociale medie gerne vil forsøge at lege en hi-tech udgave af 'Kirsten Giftekniv' og sørge for, at du får en masse gode venner på Facebook, som du interagerer en masse sammen med. Det være sig fødselsdagsbeskeder, en hurtig chat eller en delt musikvideo. Målet er at skabe profit på de reklamer, som Facebook får lejlighed til at vise dig, mens du snakker digitalt med din kammerat. Altså det sociale medies levebrød.

Det har længe været at rygte, at de ni venner blandt andet blev valgt ud fra, hvem der besøgte din profil mest. Facebook forklarer overfor Motherboard, at 'stalking' altså intet har med sagen at gøre. Det er kun baseret på åbent tilgængelige oplysninger.

- Venner, der dukker op i venner-elementet på profil er ikke baseret på private information, som for eksempel, hvorvidt de har besøgt din profil. I stedet bruger vi en vifte af offentlige signaler, som for eksempel om de har 'liket' eller kommenteret på et af dine opslag for nylig, for at udvælge de venner, der dukker op i venneboksen, siger en talsmand fra Facebook til Motherboard.

Drop Facebook: Så bliver du gladere og mindre stresset viser dansk undersøgelse
Drop Facebook: Så bliver du gladere og mindre stresset viser dansk undersøgelse

Når der så dukker en Facebook-ven, du ikke har talt med i den virkeligheden i årevis, eller måske slet ikke kender i den fysiske verden, så kan det være fordi, at I deler nogle interesser på baggrund af sider, som I begge synes godt om eller har været til nogle af de samme begivenheder.

Den sociale mediegigant indrømmer dog, at algoritmen i ny og næ sætter en fuldstændig tilfældig ven på i håb om, at du vil tage kontakt.

Kunde anmelder indkøbsvogn: Se Bilkas sjove svar
Kunde anmelder indkøbsvogn: Se Bilkas sjove svar

Udvælgelsesmetoden gælder både for venneboksen på din profil og listen over venner, der kan chatte, der hører hjemme ude til højre. Talsmanden fra Facebook oplyser dog overfor Motherboard, at det hele er baseret på åbent tilgængelige oplysninger og altså ikke, hvor mange gange ens profil er blevet besøgt af en, der er besat eller småforelsket i dig.

4,1 mio i Paris meldte sig 'ok' med facebooks safety check funktion
4,1 mio i Paris meldte sig 'ok' med facebooks safety check funktion

LÆS OGSÅ: Stærk tegning går verden rundt: Nu kommer USA Frankrig til undsætning

LÆS OGSÅ: Facebook efter terror i Paris: Sådan skifter du profilbillede

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Konkurrenterne håner FCK-kaptajn:...
bt.dk
Barca-målmand: Neymars farvel var en...
bt.dk
Guld-darlings ’hidsige’ kæreste i...
bt.dk
Wow: Kan du kende Kim Kardashian som...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx