Af - 07/12-16 09:28

10 tegn på at du er rigtig voksen10 tegn på at du er rigtig voksen

Er du rigtig voksen endnu?

Bildstrecke im Grossformat »
Du husker ikke, hvor gammel du er. Som barn og ung var du ikke et sekund i tvivl om, hvor gammel du var. Du kunne svare i søvne. Men som voksen er man nogle gange nødt til at regne på det - og du rammer ikke altid rigtig i første forsøg. Du pynter op til jul. Det er ikke altid julekugler og kræmmehuse er det første, der bliver prioriteret, når man flytter hjemmefra for første gang. Men hen ad vejen bliver afsavnet til julepynt for stort, og du giver efter. Og så er du voksen. Du bruger tandtråd. Endelig lytter du til din tandlæges gode råd. Du kan faktisk ligefrem se fornuften ved at jage en tråd mellem to tænder. Du ved noget om vin. Det første glas vin, skulle bare ned, så procenterne kunne mærkes. Men nu interesser du dig rent faktisk for stavn og drue. Du bruger solcreme (med høj faktor). Du er begyndt at forstå, at man skal passe godt på sin hud, hvis man vil undgå hudkræft. Engang solbadede du gerne uden solcreme, fordi du troede, at det var sådan man blev brun og lækker i en fart. Du aldrig løber tør for toiletpapir. Toiletpapir er en mangelvarer hos de fleste førstegangsflyttere. Men efterhånden med årene er du træt af at skulle tørre bagdelen med håndklædet, og derfor køber du altid så meget toiletpapir, der kan ligge på en palle. Du skifter til joggintøj i det sekund, du vender hjem. Nu har du både en garderobe med 'pænt' tøj og en med afslapningstøj. Før i tiden overlappede de hinanden. Du bliver lettet, hvis planer aflyses. Åh hvor dejligt, så kan jeg bare slappe af og hygge derhjemme under dynen, tænker du. Du bekymrer dig om dine planter, når du er væk. Før i tiden kunne du tage afsted uden de mindste bekymringer på ferie. Nu skal der planlægges og organiseres - herunder hvad der skal ske med planterne, imens du er væk. Du ikke kan undvære kaffe. Da du var yngre smagte det af rottegift. Nu er det din eneste måde at sparke en dag i gang på.

På papiret er du voksen, når du fylder 18 år, men det er sjældent det samme som at føle sig voksen.

Det er først, når festaben, det store shoppingbehov og den rigelige fritid bliver udskiftet med bolig, seriøst parforhold og pligter, at de fleste føler sig voksen.

En Instagrambruger har lavet en liste med 100 indikatorer på, at du virkelig er blevet voksen. I galleriet over for ses et udpluk af disse.

Test dig selv: Hvilken julefrokost-type er du?
Test dig selv: Hvilken julefrokost-type er du?

Hvor god er du i sengen? Find svaret i vores store sexquiz
Hvor god er du i sengen? Find svaret i vores store sexquiz

Er du enig? Dette er det bedste og værste ved at være voksen
Er du enig? Dette er det bedste og værste ved at være voksen

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Familie ryddede op på loftet: Fandt...
bt.dk
Pølsevogn og dj: Sådan festede...
bt.dk
Nu sætter kronprins Frederik ord på...
bt.dk
Lige til glemmebogen: Magnussen...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx