Af - 06/03-15 07:20

Rygter: Nu vil Apple hjælpe dig, når du er klodset med din iPhoneRygter: Nu vil Apple hjælpe dig, når du er klodset med din iPhone

Noget tyder på, at iPhones og iPads snart bliver mere modstandsdygtige over for vand.

storybild

Apple-chef Tim Cook har Apples ur på, når han er bad. Noget tyder på, at it-giganten vil satse mere på vandtætte produkter. (Billede: Polfoto/Eric Risberg/Arkiv)

Vand og iPhones er en rigtig dårlig kombination. Toilettet, vaskemaskinen eller en tur på stranden kan hurtigt koste en ny telefon, hvis man lige glemmer, at den er i lommen, eller hvis man er lidt klodset, og den smutter ud af hænderne.

Men nu går der rygter om, at Apple vil gøre noget ved deres produkters vandskræk. De har søgt om patent på nye ideer, der skal hjælpe iPhones, iPads eller måske Macbooks med at modstå vand og fugt. Det skriver Appleinsider.

Apple vil lancere farvede emojis
Apple vil lancere farvede emojis

Apple søger dagligt nye patenter, og det er derfor også kun en brøkdel, der rent faktisk ender ud i en ny, smart funktion i deres produkter. Derfor er det heller ikke sikkert, at deres nye ideer ender i en af de kommende iPhone-modeller.

Men hos både Techradar og 9to5mac nævner de, at det er en indikation, der viser, at Apple sandsynligvis arbejder på at forbedre deres produkters forhold til vand, også selv om patentet mest af alt fokuserer på fugtskader.

GALLERI: Du kan købe verdens dyreste bil 175.000 gange for Apples værdi
GALLERI: Du kan købe verdens dyreste bil 175.000 gange for Apples værdi

Det nye ved Apples patentansøgninger skulle være, at man ikke vil arbejde på at gøre telefonen lukket, så vand ikke kan trænge ind. I stedet kigger it-giganten på, hvordan man kan gøre komponenterne inde i telefonen vandafvisende.

Samtidig vil man også gøre dem mere modstandsdygtige over for kortslutninger, der er en typisk dræber, når der kommer vand i telefonerne.

Smed bukserne Valentins dag: iPhone 'eksploderede' i mands lomme
Smed bukserne Valentins dag: iPhone 'eksploderede' i mands lomme

Apples øverste chef, Tim Cook, var i sidste uge ude at sige, at han har Apples nye smartwatch på, når han er i bad. Og det har givet liv til spekulationerne om, hvorvidt Apple vil satse mere på vandtætte produkter.

Det betyder dog ikke, at uret er decideret vandtæt, og det er Apples andre produkter heller ikke endnu. Og om de bliver det, ved man altså heller ikke endnu.

Samsung præsenterede for nyligt deres nyeste skud på stammen, Galaxy S6, og den er heller ikke vandtæt. Det er dens forgænger, Galaxy S5, til gengæld, og det sørgede Samsung for at fortælle Apple med den her geniale video.

TV: Sådan svarer danske Siri, når man 'taler frækt' til hende
TV: Sådan svarer danske Siri, når man 'taler frækt' til hende

For de interesserede kan Apples patentansøgning læses her.

GALLERI: Disse Samsung-telefoner skal tage livet af Apples iPhone
GALLERI: Disse Samsung-telefoner skal tage livet af Apples iPhone

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Midt i sorgen: Her overrasker...
bt.dk
Gerningsmand bag økseoverfald går...
bt.dk
Skistjerne vinder OL-medalje: 'Vil I...
bt.dk
Mand fundet død i vandet ved slotspark
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx