Af Webstud/TR - 30/11-17 19:37

Har du også set det? Snapchat er meget grimmere på disse telefonerHar du også set det? Snapchat er meget grimmere på disse telefoner

Har du en ven, der sender dig snaps i virkelig dårlig kvalitet? Så kan du måske finde forklaringen her.

storybild

Arkivfoto. (Billede: ERIC THAYER)

Når en ny Android- eller Apple-telefon kommer på markedet, er kvaliteten af telefonens kamera noget af det første, der bliver fremhævet. Og ofte slår Android-telefoner iPhones, når det kommer til kamerakvalitet.

Der er dog stor forskel, når det kommer til kvaliteten af de billeder, der bliver sendt på Snapchat fra henholdsvis iPhones og Android-telefoner. Førstnævnte sender helt okay snaps, mens snaps fra sidstnævnte i værste fald kan minde om billeder taget med en klaptelefon fra starten af 00'erne.

via GIPHY

Der findes dog en god grund til den store forskel på snaps trods ligheden i kamerakvalitet. Det skriver Business Insider.

App-udviklere har det nemt, når det kommer at udvikle apps til Apple-telefoner, da man kun skal tage højde for en håndfuld forskellige iPhones.

Omvendt findes et hav af forskellige Android-telefoner fra forskellige producenter, der allesammen bruger forskellige kameraer, har forskellige skærmstørrelser og bruger forskellige styresystemer. Derfor bliver sværhedsgraden skruet i vejret, når det kommer til at udvikle apps til Android.

Snapchat har dog fundet en smart og nem løsning, hvor appen i stedet for at tage et billede med kameraet faktisk tager et screenshot af skærmen.

Der er tydelig forskel på Android- og iPhone-snaps. Her er det et snap fra en Android-telefon til venstre og en iPhone til højre. (Billede: Tim Ramsland)

På den måde virker funktionen på langt de fleste Android-telefoner, selv om kameraerne og skærmstørrelserne er forskellige.

Konsekvensen er dog, at man som Android-bruger sender et screenshot i lav kvalitet frem for at sende et egentligt foto.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk festival storhyldes i udlandet:...
bt.dk
Træt af knallertkørsel: Mand skyder...
bt.dk
Alvorligt færdselsuheld: Flere...
bt.dk
Linse er klar med et helt nyt program...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx