Af - 16/12-13 13:54; Opdateret: 16/12-13 15:34

LISTE: Det googlede vi i 2013LISTE: Det googlede vi i 2013

Google har lanceret deres årlige liste over hvilke ord og sætninger, danskerne søger mest efter.

storybild

'Hvorfor prutter man?' Hvis der er noget, vi undrer os over, så spørger vi Google. (Billede: Polfoto/Mark Lennihan)

Året 2013 går på hæld, og vanen tro har Google udarbejdet statistikker over hvilke ord og sætninger, danskerne har søgt mest efter på nettet.

‘Facebook’ er ligesom sidste år det mest søgte ord, mens hele top ti-listen domineres af andre populære sider som Youtube, DMI og Krak.

Google på vej med helt ny søgefunktion
Google på vej med helt ny søgefunktion

Samtidigt har Google også undersøgt, hvilke ord, der særligt i 2013 er blevet googlet meget i forhold til tidligere, og her topper streamingtjenesten Netflix efterfulgt af blandt andet ‘Den blå planet’, ‘iPhone 5s’ og ‘Allan Simonsen’.

Sidstnævnte har de fleste nok i erindring som den elskede og hadede fodboldspiller, der kridtede danseskoene i ‘Vild med dans’. Men det er faktisk primært en anden Allan Simonsen, der er blevet søgt mest efter - nemlig den danske racerkører, der på tragisk vis mistede livet i en Le Mans-ulykke i juni.

Generelt optager det tilsyneladende danskerne, når kendte mennesker dør. Således er det den nyligt afdøde ‘Fast & the furious’-skuespiller Paul Walker, der er den hurtigst voksende søgning efter personer i år, mens også blandt andre Nelson Mandela og Lou Reed figurerer på dén liste.

Hvordan? Hvad? Hvorfor?
Store som små spørgsmål, vi har i vores dagligdag, præger også danskernes søgevaner. ‘Hvordan kysser man’ er blandt de mest googlede spørgsmål, der også blandt andet omfatter ‘hvordan føles veer’, ‘hvad er Instagram’, ‘hvorfor prutter man’ og ‘hvad er skyr’.

I andre emneinddelinger kan det nævnes, at Mascha Vang er den mest googlede person, Helle Thorning-Schmidt er den mest googlede politiker og Lisbeth Østergaard og Anders Lund Madsen er de mest googlede tv-værter.

Disse 10 burde have benyttet Google - men nej...
Disse 10 burde have benyttet Google - men nej...

Pulled pork og pandekager topper listerne over mest søgte mad og søde sager, influenza er den mest søgte sygdom og ‘Paradise hotel’ er kun overgået af ‘TV2 Nyheder’, når det kommer til de mest googlede tv-programmer.

Google gør opmærksom på, at de i processen med at indsamle disse data udelader ‘ikke-familievenlige’ data, så det kan ikke udelukkes, at der gemmer sig ord i den mere lumre kategori, som ikke er kommet med på listerne.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Eksperter: Valget i Rusland er et...
bt.dk
Nyt rod på Københavns Rådhus: 'Det...
bt.dk
Endelig: Kim Kardashian deler det...
bt.dk
Cristiano Ronaldo: ‘Ingen kommer til...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx