Af Sebastian Kirk - 28/09-17 18:21

Rigtig mange teenagere løber tør for data på mobilen hver månedRigtig mange teenagere løber tør for data på mobilen hver måned

Ny undersøgelse viser, at størstedelen af danske teenagere har svært ved at spare på internetforbruget på mobilen.

storybild

Det kan være frustrerende at løbe tør for mobil data, hvilket mange unge danskere oplever hver måned.

Danske teenagere har svært ved at styre deres internetforbrug på smartphonen, viser ny undersøgelse.

I dag bruger vi vores smartphones til stort set alt. Underholdning, kommunikation, research, spil, kamera - you name it.

Men rigtig mange af de smarte funktioner i en smartphone kræver forbindelse til internettet - og derfor oplever mange mod slutningen af måneden, at de har opbrugt al den data, der er inkluderet i deres abonnement.

Og det er især slemt for teenagere, viser en ny undersøgelse, analyseinstituttet Wilke har foretaget for 3 Danmark. Således løber hele 78 procent af de unge mennesker tør for data hver eneste måned.

For mor og far i de danske familier er tallene henholdsvis 19 og 18 procent.

»Det mobile dataforbrug er konstant stigende, ikke mindst blandt de unge, hvor de sociale medier for mange er en livslinje til omgangskredsen,« siger direktør for privatmarkedet hos 3 David Elsass og fortsætter:

»At så mange familier oplever at løbe tør for data betyder jo desværre ekstra-regninger eller en absolut afhængighed af wi-fi resten af måneden, og det er simpelthen for ærgerligt. Og så må det jo unægteligt medføre en del unødig brokkeri fra husets yngre medlemmer, når Snapchat og Facebook ikke kan opdateres.«

Men der er heldigvis en række forholdsvis nemme løsninger på problemet. Først og fremmest kan man selvfølgelig bare få et større abonnement med mere data, men hvis man gerne vil spare på telefonregningen, kan man tage alternative midler i brug.

Herunder følger tre gode råd til at spare på megabytes, så du undgår at løbe tør, før måneden er omme (H/T: Digital Trends).

1. Gør wi-fi til en god vane

For nogle er det måske en selvfølge, at man ikke bruger mobil data, når man er derhjemme. Men mange glemmer at slå wi-fi til, når de kommer hjem - og det er naturligvis spild af 'gratis' data, som for de flestes vedkommende er ubegrænset i hjemmet.

Vær desuden opmærksom på, om der er gratis wi-fi, når du besøger en café, er i skole eller på arbejde, er hjemme hos en ven eller lignende. Mange bække små gør som bekendt stor å.

2. Begræns baggrundsdata

Mange af dine apps ligger muligvis og arbejder i baggrunden, selv om du ikke bruger dem. Og det koster ofte data. For eksempel kan du gøre op med dig selv, om det er nødvendigt, at din mail-app ligger og opdaterer konstant - eller om det kan vente, til du kommer hjem?

På iPhone kan du se en liste over apps, der bruger baggrundsdata under Indstillinger -> Mobilnetværk -> Brug mobildata til.

På Android skal du ind i Indstillinger -> Forbindelse -> Databrug.

3. Sæt en øvre grænse

Hvis du har en månedlig grænse på 10 gigabyte om måneden, kan du indstille din telefon til eksempelvis at fortælle dig, når du har brugt 8 gigabyte. På den måde ved du, at nu skal du til at slappe af resten af måneden.

På Android er denne funktion indbygget. Igen navigerer du dig frem til Indstillinger -> Forbindelse -> Databrug, og her kan du let fastsætte en grænse.

På iPhone er den funktion ikke en mulighed, men det er muligt at downloade apps, der kan klare arbejdet for dig - eksempelvis My Data Manager, der kan findes i App Store.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Passagerbus brød i brand midt i...
bt.dk
Kvinde anmelder overfald og voldtægt...
bt.dk
Peps trofæ-samling er indledt: City...
bt.dk
Fortryder intet trods kæmpeklaps i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx