Af - 07/03-14 10:32; Opdateret: 07/03-14 10:43

Med denne app kan du læse 1000 ord i minuttet!Med denne app kan du læse 1000 ord i minuttet!

Læs en roman på bare en time eller to. Det kan blive virkeligheden med en ny app.

storybild

Det går frygteligt langsomt at læse i en god gammeldags bog, mener en amerikanske virksomhed, der har opfundet en app, der kan lære dig at læse dobbelt så hurtigt. (Billede: Polfoto/Modelfoto fra Trigger Image/DIMITRI CACEAUNE)

En ny amerikansk app vil revolutionere verdens læsning og lære dig at læse dobbelt så hurtigt.

Det er virksomheden Spritz fra Boston, der har udviklet teknologien, som viser ordene på en måde, så dit øje hurtigere opfatter betydningen.

Nu kan du selv lege Jesus og lave vand om til vin
Nu kan du selv lege Jesus og lave vand om til vin

En række testpersoner var i stand til at fordoble deres normale læsehastighed, skriver Discovery Channel på deres nyhedssite, og Spritz siger, at mange på blot fem minutter kan lære at læse med en hastighed på hele 900 ord i minuttet. De fleste almindelige mennesker læser normalt blot 2-400 ord i minuttet, så det må siges at være noget af en forbedring.

Hvis man læser med 1.000 ord i minuttet, kan man komme igennem Harry Potter og De Vises Sten på blot 77 minutter, har Huffington Post regnet ud. Men så er der heller ikke tid til at holde pauser. Netop pauser gør man ellers klogt i at indlægge, hvis man bruger den nye app, er denne skribents erfaring efter få minutters brug. Der skal jo også være tid til at blinke.

Ny app charmer kæresten for dig
Ny app charmer kæresten for dig

Den nye app bliver en del af mailprogrammet på Samsungs kommende såkaldte 'smartwatch' – et armbåndsur med smart teknologi, hvor man altså blandt andet kan læse mails – og mobiltelefonen Galaxy S5.

Især i såkaldte smartwatches forudser folkene bag, at app'en kan være praktisk, fordi den ikke kræver en specielt stor skærm.

Smartphonen flytter over på armen
Smartphonen flytter over på armen

App'en findes indtil videre på engelsk, tysk, spansk, fransk og russisk.

Prøv selv her – vi starter med 250 ord i minuttet, hvor alle skulle kunne følge med:

Hvis man ellers er nogenlunde ferm til engelsk skulle man også ganske hurtigt kunne lære at læse i hastigheden 350 ord i minuttet – hurtigere end de fleste gør, når de læser en bog:

Og prøv så med hele 500 ord i minuttet – altså det dobbelte af, hvad vi startede med:

Du kan selv indstille hastigheden og vælge et andet sprog end engelsk på Spritz' hjemmeside.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx