Af - 18/01-15 22:45

Sladreprogram skal stoppe snyderne til eksamenSladreprogram skal stoppe snyderne til eksamen

Et installeret it-program skal komme snyderiet til eksamen til livs.

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto/Engel Janus)

Syddansk Universitet installerer nu et program på de studerendes computer, der holder øje med, om de bruger lidt for meget hjælp under eksamen.

Det skriver Danmarks Radio.

Det er nu ikke kun pensionister, der skal overvåge de studerende, mens de sveder over eksamensopgaverne på Syddansk Universitet. Nu installerer læreanstalten nemlig programmet 'Exam Monitor' på de studerendes computere, programmet gemmer alle de studerendes skærmbilleder, når de er til skriftlig eksamen. Den digitale sladrehank afslører altså, hvis der bliver hentet hjælp på Facebook eller Skype.

- Vi har gjort os mange overvejelser om det her - også juridiske. Vi sikrer, at data bliver lagt på en sikker server, så ingen data forsvinder ud af landet eller andre steder. Det er kun bestemte personer på SDU, der har adgang, siger Kurt Gammelgaard Nielsen, it-chef på SDU til DR.

Unge mænd: Vi snyder til eksamen
Unge mænd: Vi snyder til eksamen

De studerende er umiddelbart positive overfor den nye eksamensvagt.

- Hvis nogen tænker, at du har snydt, så kan jeg bevise, at jeg ikke har snydt. Så sikkerheden går begge veje, siger dens studerende Thomas Damsgaard til DR.

IT-politisk forening, der arbejder på at udbrede viden om nye it-tiltag, er langtfra tossede med idéen om den elektroniske sladrehank.

- Det er jo fuldstændig umuligt for mig at se, hvad de her ting bliver brugt til af universitetet, siger Jesper Lund til DR.

Dette opslag er det rene snyd - del det ikke!
Dette opslag er det rene snyd - del det ikke!

Hvis de studerende, af den ene eller anden grund, ikke vil have installeret 'Exam Monitor' har de i stedet mulighed for at låne en computer af universitetet.

Syddansk Universitet har hvert år 100.000 digitale eksaminer. Hvert år er der 250 tilfælde, hvor man fra universitets hånd har mistanke om, at der er blevet snydt. Med 'Exam Monitor'-programmet er det nu muligt at kunne gå den studerendes skærmbilleder igennem, og på den måde få syn for sagen.


LÆS OGSÅ: Smarte briller skaber frygt for snyd i danske gymnasier

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx