Af - 28/05-16 11:32

Disse 10 ting bør du slette fra din Facebook-profilDisse 10 ting bør du slette fra din Facebook-profil

Mange mennesker deler mere, end de bør, på Facebook.

Bildstrecke im Grossformat »
Der er en række ting, du bør overveje at skjule fra Facebook. Din fødselsdag er en del af en række vigtige oplysninger, der, sammen med dit navn og adresse, danner et vigtigt puslespil, der kan give folk nemmere adgang til din bankkonto og personlige oplysninger. Var det noget med en sød beundrer, der ringer?m Eller en scary stalkertype? Professor på Oxford, Robin Dunbar, mener, at mennesker kan opretholde omkring 150 forhold. I en undersøgelse af 3.375 brugere fandt han ud af, at man kan regne med cirka fire venner, og at kun 13,6 i gennemsnit viser sympati en en såkaldt 'personlig krise'. Ved at fjerne de overflødige venner passer du bedre på dine data og får sundere interaktioner på sociale medier. "Hvilke informationer har børn lyst til at se om dem selv på internettet, når de bliver ældre?" spørger Victoria Nash fra Oxford University. Overgreb mod børn stiger i andre lande som England. Derfor er der ingen grund til at give folk et praj om, hvor dit barn går i skole. Over 500 millioner brugere brugte kun Facebook på mobilen i 2015, fortæller Techcrunch. Og alle de kan potentielt vise deres placering online, så folk ved, hvor du er. På godt og ondt. En rigtig klassiker. Har du noget, som du ikke har lyst til at chefen skal se? Så overvej, om du skal være venner med personen. Det kan være ift. billeder fra fester og statusopdateringer, der kan få dig til at fremstå på en ugunstig måde i forhold til dit arbejde. Der er hørt om sager, hvor forsikringsselskaber har nægtet at udbetale forsinkringspenge for tyveri, mens man har været på ferie, hvis folk har postet deres ferieplaner på sociale medier. Hvis du forhold går i opløsning er det sjældent sjovt at skulle ændre sig fra "I et forhold" til "Single". Nej. Bare nej. Aldrig. Nogensinde. Stop. Nej. Drop det.

Halvanden milliard mennesker har Facebook verden over. Det er et kæmpe medie, hvor folk deler billeder, livretter, musiksmag, ferieplaner, telefonnumre, fødselsdage og mange andre informationer.

Det siger dit profilbillede om din personlighed
Det siger dit profilbillede om din personlighed

Men man bør være forsigtig med, hvad man deler på et så stort medie. Mange har flere hundrede venner, hvor man måske ikke har snakket med flere i meget lang tid.

Og det kan være risikabelt i forhold til, hvor mange informationer, man deler. Der er især 10 ting, man skal være varsom med, og som man passende kan overveje at skjule eller slette fra sin Facebook.

Nettet går i selvsving: Dansk musiker giver sin søn pige-sandaler på
Nettet går i selvsving: Dansk musiker giver sin søn pige-sandaler på

Det skriver Independent.

Se dem i galleriet herover.


LÆS OGSÅ: Tusindvis af danskere er hoppet på denne falske konkurrence på Facebook

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Eriksen og rygterne om Real Madrid og...
bt.dk
Person kommet alvorligt til skade...
bt.dk
Kronprinsesse Mary har mistet en nær...
bt.dk
Morgenmadsprodukt kaldes tilbage:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx